Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Hüseyin Baş Açıkladı! Siyasi Yasağa Karşı Savunma Yapıldı!

Hüseyin Baş Açıkladı! Siyasi Yasağa Karşı Savunma Yapıldı!

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın Duruşması Tamamlandı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hüseyin Baş Açıkladı! Siyasi Yasağa Karşı Savunma Yapıldı!

Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı FETÖ mensubu olmakla suçladığı sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı. Mahkeme sürecinde savcı, Hüseyin Baş hakkında hapis cezası talep ederken, Baş ise kendisinin siyasi yasaklı hale getirilmek istendiğini savundu.

Bekir Bozdağ FETÖ'ye Yakın Bir Kişi İddiası

Baş, 29 Ocak 2022 tarihinde Trabzon'da düzenlenen 'Benim' belgeselinin üçüncü bölümü galasında yaptığı konuşmada, Bekir Bozdağ'ın Adalet Bakanı olarak atanmasıyla ilgili iddialarda bulunarak, FETÖ'ye yakın bir kişi olduğunu öne sürmüştü. Bu sözler üzerine Baş'a, 'kamu görevlisine hakaret' suçuyla dava açıldı.

Siyasi Yasaklı Hale Getirilmek İsteniyor

Davanın ilk duruşması sona erdiğinde Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada savcılık makamının kendisi hakkında ceza talep ettiğini, savunma için süre istediklerini ve kararın ikinci duruşmada verileceğini belirtti. Ayrıca, Baş, siyasi yasaklı hale getirilmek istendiğini iddia ederek, kendisinin kimseye hakaret etmediğini ve bu durumu herkesin bildiğini vurguladı.

Ben Kimseye Hakaret Etmedim

Baş'ın açıklamasında, "Tekrar ediyorum; siyasi yasaklı hale gelmem isteniyor ama ben kimseye hakaret etmedim ve bunu herkes biliyor. Bugün salı, Meclis grup toplantıları günü. Meclis'te oylamaya katılmaya bile tenezzül etmeyenler grup toplantısı yaparken biz adliyede savunma yapıyoruz" ifadelerine yer verildi. Mahkeme sürecinin ikinci duruşması ve alınacak kararın merakla beklenmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
E-Devlet'e Ne Oldu? E-Devlet Çöktü Mü? E-Devlet'e Neden Girilmiyor?

E-Devlet'e Ne Oldu? E-Devlet Çöktü Mü? E-Devlet'e Neden Girilmiyor?