Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset HDP'den AKP'ye yeşil ışık! Yakışır eski çözüm ortaklarına!

HDP'den AKP'ye yeşil ışık! Yakışır eski çözüm ortaklarına!

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, iktidarın 'yeni anayasa' çalışmalarına yeşil ışık yakarak destek verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HDP'den AKP'ye yeşil ışık! Yakışır eski çözüm ortaklarına!

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, partisinin Meclis’te yaptığı ilk Grup Toplantısı’nda, Ankara’da bombalı saldırı girişimi ve yeni anayasa tartışmaları üzerine konuştu.

Akın, Kürt sorununun çözümüne ilişkin basın açıklamalarının medyada çarpıtıldığını ve eş sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’a yönelik saldırıları kınadığını söyledi.

Akın, “Kürt sorunu çözülmediği sürece Türkiye halkları bunun ağır bedelini ödüyor’ dediğimiz sözlerimiz ‘Türk milleti ağır bedel ödüyor’ şeklinde yalanlanmasını ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral’ın bu konuda yaptığı ahlaksız açıklamaları reddediyoruz” dedi.

Akın, Türkiye’nin toplumsal sorunlarını şiddet ve savaş yerine barışçıl ve demokratik siyasetle çözmesi gerektiğini vurguladı.

Akın, “On yıllardır denenen güvenlik politikalarının sorunları çözmediğini görmemiz lazım. Artık onurlu ve adil bir barış için fırsat verme zamanıdır. Daha ne kadar bomba patlayacak ve şiddet devam edecek. Artık yeter diyoruz. Bu süreç böyle sürdürülemez, barışa şans tanıyın” diye çağrıda bulundu.

“DEMOKRATİK ORTAM YARATIN”

Akın, Erdoğan’ın “sivil anayasa” çağrısına da tepki gösterdi. Akın, “Türkiye’de demokratik bir ortam olmadan, kapalı kapılar ardında AKP-MHP’nin hazırladığı anayasanın Meclis’ten geçirilmesini kabul etmiyoruz. Biz bütün Türkiye’deki halkların, inançların, kimliklerin, insanların katılımıyla demokratik bir anayasa istiyoruz. 12 Eylül anayasasını kullanarak otoriter bir rejim kuran AKP-MHP İktidarına samimiyet testi olarak öncelikle demokratik bir anayasa için demokratik bir ortam yaratmasını talep ediyoruz. Bunu yapmadan her çalışma sahte, samimiyetsiz ve gerçek dışı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Akın “Biz özgürlükçü, eşitlikçi, katılımcı, ekolojik bir anayasa için her türlü mücadeleye hazırız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 2023’te yeni anayasa çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan “Bize düşen sistemi en sağlam en gerçekçi en sürdürülebilir şekilde kurmaktır. Parlamentodaki tüm gruplarla bunu konuşacağız. Onlar da olumlu bakarlarsa yolumuza devam edeceğiz. Olursa olur olmazsa olmaz. Bize düşen kapıları çalmak, Cumhur İttifakı olarak buna hazırız. Tüm siyasi partilere, sivil topluma, akademi mensuplarına sesleniyorum, en ideal anayasa metnini bulmak için konuşalım, tartışalım, müzakere edelim” demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Camiden ilginç yağmur anonsu yaptılar

Camiden ilginç yağmur anonsu yaptılar