Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset “Halk, AKP’den hesap soracak”

“Halk, AKP’den hesap soracak”

Yeşil Sol Parti Antalya, 28'inci Dönem milletvekili seçimleri için adaylarını tanıttı. Toplantıda, sandık güvenliği konusu ele alınırken, halkın AKP iktidarından hesap soracağı belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Halk, AKP’den hesap soracak”

 Emek ve Demokrasi İttifakı'nın desteklediği Yeşil Sol Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Vakit, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde Yeşil Sol Parti Antalya listesinde yer alan 17 adayı tanıttı. Tanıtım toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Eş Başkanları Ahmet Kaya, Hülya Hasbay, Yeşil Sol Parti Antalya İl Eş Başkanları Mustafa Vakit, Özlem Havadar, Yeşil Sol Parti Antalya milletvekili adaylarının bir kısmı toplantıya katılırken, bazı adayların saha çalışmaları sebebi ile toplantıya katılmadığı belirtildi.

“OTOKRASİ Mİ DEMOKRASİ Mİ?”

Yeşil Sol Parti Antalya 1'inci sıra Milletvekili Adayı Saruhan Oluç, seçimlerin "bir kader, bir karar seçimi" olduğunu vurgulayarak, "Otokrasiyi mi, demokrasiyi mi tercih edeceğiz?" diye sordu ve bu sorunun yanıtının verileceği bir seçim olduğunu belirtti. Türkiye'nin şu anda demokrasi sorunu yaşadığını ifade eden Oluç, bu sorundan uzaklaşarak demokrasiyle 2'nci yüzyılı taçlandırmak gerektiğini söyledi.

WhatsApp Image 2023-04-18 at 15.46.15

“SORUNLARIN SEBEBİ AKP VE MHP”

Saruhan Oluç, AKP-MHP ittifakının Türkiye'de büyük bir enkaz yarattığını belirterek, bu enkazın benzerinin hiçbir dönemde görülmediğini kaydetti. Oluç, yaşanan sorunların siyasi sorumlusunun AKP-MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı olduğunu sözlerine ekledi. Oluç, “Türkiye şu anda 'demokrasisizlik' sorunu yaşıyor. Bu demokrasisizlik meselesinden uzaklaşıp demokrasiyle 2'nci yüzyılı taçlandıracak mıyız, bu önemli. Antalya'da oy vereceklerin bu anlayış ve vicdanla oylarını kullanmaları gerekiyor. 14 Mayıs'ta halk bütün bunların hesabını soracak. 14 Mayıs günü, halkın sandıkta bu iktidardan hesap sorma günüdür. Elbette kayyımın, depremin, yolsuzlukların hesabını soracağız. Bu halk bunların hesabını sandıkta ve yargı önünde elbette soracak. Bu normal bir zamandaki seçim değildir.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Ulualanı Koruma Platformu siyasete alet edilemez”

“Ulualanı Koruma Platformu siyasete alet edilemez”