Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Hakan Fidan'dan açıklama: Derhal ateşkes ilan edilmeli

Hakan Fidan'dan açıklama: Derhal ateşkes ilan edilmeli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doha'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ile buluştu. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakan Fidan'dan açıklama: Derhal ateşkes ilan edilmeli
KAYNAK: İHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doha'da gerçekleşen resmi temasları sırasında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ile buluştu. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan, 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze'deki olayların tüm insanların vicdanını sızlattığını belirterek, Filistinli kardeşlerin hedef alınmasının, okullar, hastaneler ve camiler dahil olmak üzere herkesin olduğu, yaşlıların ve çocukların dahil olduğu bir suç olduğunu ifade etti. Fidan, dünya genelinde bu vahşeti durdurmaya yönelik vicdan sahibi herkesin harekete geçmesi gerektiğini söyledi ve İslam dünyasının bu meseleye birlikte ve etkili bir şekilde yaklaşması gerektiğini vurguladı.

hakan-fidan-aa-2108922

Derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini belirtti

Bakan Fidan, Filistinlilerin topraklarından çıkarılmasına izin vermeyeceklerini ve bu sadece Filistinlilere değil, aynı zamanda Mısır, Ürdün ve Beyrut'un istikrarsızlaştırılmasına yol açabileceğini belirtti. İsrail'i bu yanlıştan dönmeye çağırdı ve Gazze'ye bir kara operasyonu düzenlenmesinin bu vahşeti tam bir katliama dönüştürebileceğini ifade etti. Fidan, Gazze'de savaşı ve sivil halka yönelik saldırıları durdurmak için alınması gereken acil önlemlerin olduğunu söyledi ve derhal ateşkes ilan edilmesi ve insani yardım için bir koridor açılması gerektiğini belirtti.

6538dc8186b24431a0fa878e

İsrail'in işlediği suçları cesaretlendirenlerin de bu suçların ortağıdır

Türkiye'nin hem taraflara hem de bölge dışındaki aktörlere sağduyu çağrısında bulunduğunu ve bazılarının ise yangına körükle gittiğini belirten Fidan, İsrail'in işlediği suçları cesaretlendirenlerin de bu suçların ortağı olduğunu ifade etti. Fidan, mevcut krizin coğrafi olarak yayılmasının engellenmezse dünyayı daha kötü günlerin beklediğini belirtti ve Filistin meselesi çözülmeden bölgede kalıcı barış ve istikrarın mümkün olmayacağını vurguladı. Ayrıca, İsrail'in silahla, şiddetle ve zulümle kalıcı güvenlik sağlayamayacağını ve askeri zaferlerin çözümü ertelemeyeceğini söyledi. Fidan, İsrail'e yönelik uluslararası baskının artırılması gerektiğini ve somut adımlar atmanın zamanının geldiğini belirtti. Türkiye olarak garantörlük mekanizmasını önerdiklerini ve bu mekanizmanın bölgedeki Müslüman ülkelerin aktif bir rol oynamasını hedeflediğini açıkladı.

Bakan Fidan, son olarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonun bir an önce durdurulması çağrısını yineleyerek, insani yardımların engellenmemesi gerektiğini ve iki devletli çözümün bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

616x321-gazze-diplomasisi-disisleri-bakani-hakan-fidandan-katarda-onemli-aciklamalar-1698224185633

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazi yüreğinden bir şehit babasına sevgi dolu hediye

Gazi yüreğinden bir şehit babasına sevgi dolu hediye