Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Eski HDP Eş Başkanı Fatma Arşimet tutuklandı

Eski HDP Eş Başkanı Fatma Arşimet tutuklandı

Edirne'de yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalanan, Diyarbakır'ın eski HDP'li Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Arşimet, adli makamlarca tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski HDP Eş Başkanı Fatma Arşimet tutuklandı

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Göçmen Şubeleri tarafından yapılan işlemlerin ardından Arşimet, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, PKK-KCK terör örgütü üyesi bir kişinin Edirne üzerinden geçeceği bilgisini aldı ve bu bilgi üzerine Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri Meriç Nehri ve çevresinde arama çalışmalarına başladı. Bu arama sırasında, eski HDP'li Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Arşimet yakalandı.

Yapılan incelemelerde, Arşimet'in terör örgütü PKK/KCK'ya üye olmak suçundan daha önce Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde istinafta dosyası bulunan bir kişi olduğu ve ayrıca geçmişte Kayapınar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendiği tespit edildi. Ayrıca, Arşimet'in 2016 yılında İstanbul Fatih Vezneciler patlamasını düzenleyen PKK-KCK üyesinin cenazesine katıldığı da öğrenildi.

Gözaltına alınan Fatma Arşimet Edirne Adliyesi'ndeki işlemlerinin ardından Edirne Cezaevi'ne gönderildi.

iHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'daki Akbelen Ormanları için 308 kuruluş birleşti

Muğla'daki Akbelen Ormanları için 308 kuruluş birleşti