Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset DEVA Parti İzmir’den açıkladı: Antalya için çalışacağız

DEVA Parti İzmir’den açıkladı: Antalya için çalışacağız

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen Antalya İl Başkanlığı’nda basınla buluşmasında, "Antalya için çalışacağız" sözlerini kullandı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEVA Parti İzmir’den açıkladı: Antalya için çalışacağız

Arda KIR

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen il başkanlığını ziyaret ederek, yeni atanan DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer’e hayırlı olsun ziyareti, yerel seçim değerlendirmesi ve basın açıklamasından sonra teşkilat toplantısı gerçekleştirdi.  DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Geçtiğimiz seçimlerde DEVA Partisi’nin Antalya’da milletvekili adayı bulunmuyordu ortak listede.   Bende İzmir Milletvekili olarak meclise girdim partimi temsil etmeye başladım. Antalya’yı yeni yeni tanımaya başlıyorum. Doğma büyüme İzmirliyim. İzmir’i iş dünyasını, Ege Bölgesini temsiler çok sayıda Sivil Toplum Örgütlerinde yöneticilik yaptım.  Genel Başkanımızla da yine bu dönemlerde tanıştım. Teklifi ile İzmir Kurucu İl Başkanı olarak göre başladım. İzmir’de teşkilatlanmamızda İzmir 1. Bölge 6. sıradan CHP’den kontenjandan aday olarak meclise katıldım. Bizim seçimlerden sonra çok fazla sorumluluk alanlarımız var.  15 tane milletvekilimiz var. Tüm Türkiye’ye genel merkezimiz genel başkanımız tarafından paylaştırıldı. Amacımız DEVA’nın mecliste 15 milletvekili var ama 81 ili temsil eden gücü olması çok önemli bizim için. Kendi ilim İzmir dışında Muğla, Aydın ve Antalya ile çalışma fırsatı buluyorum. Bu süreçte Antalya’nın bütün sıkıntı ve dertlerini mecliste DEVA Partisi adına dile getirmek üzere bir yapı kuruyoruz. Önümüzdeki günlerde sık sık bir araya geleceğiz. Şehrin sorun ve sıkıntılarını dile getireceğiz. Kendim turizmci olduğum için partimizin Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörüyüm.  DEVA partisinin Kültür Sanat ve Turizm Politikalarını grup olarak bizler şekillendirmeye başlıyoruz. Güzel turizm politikalarına imza atmayı hedefliyoruz. Yoğun bir çalışma tempomuz olacak” dedi. 

DSC_0822-2

“EN FAZLA SORU ÖNERGESİ VEREN PARTİYİZ”

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, yerel seçimlerle ilgili partinin genel stratejisi konusunun sorulması üzerine Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Bizim bütün ilçelerimizden bir değerlendirme raporlama süreci başlattık. Bütün ilçelerimizden gelen cevaplara göre o ilçelerin kendisinde özel nasıl bir aday çıkaracağımız ve profilde ilerleyeceğimizi kararlaştıracağız. Şu anda bir ittifak söz konusu değil. Bizim buradaki hedefimiz DEVA Partisi’ni mümkün olduğu kadar Türkiye çapında aday çıkarmasıdır. Genç bir partiyiz. Buna rağmen 81 ilde teşkilatı olan, 800 ilçede teşkilatı olan bir partiyiz. Teşkilatlanmayı çök önemseyen bir partiyiz. Bu süreçte bazı illerimizde tabii ki il başkanları değişti. Olmaya da devam ediyor. Bizde yüzde 75 oranında daha önce hiç siyaset yapmamış arkadaşlarımızdan oluşuyor partimiz. 15 vekilimiz var bugüne kadar da kimseden 5 vekil istemedik. En fazla soru ve kanun önergesi veren partilerden birisiyiz. Yoğun çalışıyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını mecliste dile getirmeye çalışıyoruz. Ekim ayına kadar daha çok teşkilatlarımızı gezmek, mutfağımızdaki çalışmalarımızı tamamlamak ve önümüzdeki yerel seçim dönemine daha hızlı girmektir” dedi. 

“SEÇİMİ KAYBETTİK MORALİMİZ BOZUK”

‘Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Satıcı’nın neden görünmüyor ve Abdullah Gül’ün siyaseti belirlemede ne kadar etkisi var?’ Sorusuna yanıt veren Seda Kaya Ösen, “Abdullah Bey’in partimizin bire bir karar alma ile ilgili hiçbir ilgisi yok. Kendisinin partimizde birebir siyaset yaptığı arkadaşları vardır. Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Satıcı uzun süre aktif olarak görev yapmıştı. Şu anda uzun süre aktif olarak görev yapmıyor. Seçimi kaybettik moral bozukluğu olması çok doğal. Seçimi kazansaydık 6’’lı masanın ne kadar güzel bir Türkiye Mühendislik hikâyesi olduğunu konuşuyor olacaktık” dedi.

DSC_0831-1

“ÇALIŞTIK, EMEK VERDİK”

CHP’den aday oldunuz DEVA ittifak olmasaydı siz vekil seçilebilir miydiniz? Sorusuna DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Biz sahada ne kadar çalıştığımızı ve ne kadar emek sarfettiğimizi kendi kitlemizi ne kadar oy vermeye ikna ettiğimizi bire bir bilen insanız. Bazı bölgelerde istenildiği oran alınamamanmış olabilir. Bazı bölgelerde beklentilerin üzerinde oran alınmış olabilir” diyerek cevap verdi.

“TARIM BİR NUMARALI SORUN”

‘Partinizin kırsalda, tarıma teşvik edici ve iş gücü anlamında yüksek performansa sahip gençleri kırsalda teşvik edecek bir politikanı var mı?’ sorusuna Ösen, “22 tane eylem planımız var. Biz bu 22 eylem planı ile Türkiye’ye bazı taahhütler verdik. Bu taahhütlerde tarım liselerinin açılması, gençlere modern tarım eğitimi verilmesi ve sosyal alanlar oluşturmak gibi planlar hazırladık. Bu 22 eylem planını sitemizde de kamuoyuna duyurduk. Mesela elektriği, çiftçiye daha ucuz bir fiyata vereceğimiz gibi projelerimiz var. Bizim için en önemli sorun tarımdır. 1 numaralı eylem planımız tarımdır” diyerek cevap verdi.

DSC_0841

“MÜLTECİLER İÇİN EYLEM PLANIMIZ VAR”

‘Türkiye’de her geçen gün artan sığınmacı ve mülteci sorunu ile ilgili bir çalışmanız var mı?’ sorusunu yanıtlayan Ösen, “Mülteci kapsamındaki ve diğer statülerde ki göçmenler hakkında nasıl bir politika izleyeceğimiz ve nasıl geri gönderilecekleri, kanuna uygun şekilde eylem raporumuz var” diyerek yanıtladı.

“EĞİTİM PLANSIZ VE PROGRAMSIZ”

“Son dönemlerde eğitim alanında anti laik söylemlerin oluşması ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘kız okulları açılabilmelidir’ söylemi’ sorulan Ösen konuya ilişkin olarak, “Eğitim o kadar sorunlu bir alan ki, antilaik söylem bunlardan birisi. Eğitim plansız ve programsız, çocuklarımız şu an geleceğe hazırlanamıyor. Biz bunun sonuçlarını 5-10 yıl sonra görebiliriz. Antilaik söylem hakkında haklısınız. Ne yazık ki Cumhur İttifakı’nda çok fazla radikal söylemi olan unsur var. Cemaatlere ve tarikatlara verilen tavizler var. Cumhur İttifakı’na baktığımızda en liberal ve özgürlükçü olan parti AKP. Diğer partiler AKP’ye göre çok sağda. Bunların hepsi bakanlık politikalarında görebiliyoruz. Bizim muhalefet milletvekili olarak görevimiz, karşı çıkılması gereken konuları gündeme getirmek. ÇEDES projesi konusunda da bir önergemiz oldu bu konuda geri adım attılar” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da araç sayısı 1 milyon 400 bin

Antalya’da araç sayısı 1 milyon 400 bin