Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Demokrasi mi saltanat mı?

Demokrasi mi saltanat mı?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını açıklamasına rağmen sosyal medyadan paylaşılan oyların sisteme usulsüz şekilde girildiği iddiaları sürüyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demokrasi mi saltanat mı?

Muhalefet partilerinden alınan bilgiye göre ise sandıklara yapılan itirazların sürdüğü ve olumlu sonuçların alınacağı belirtildi. İkinci tur hakkında konuşan CHP Antalya eski Milletvekili ve Antalya Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Tuncay Ercenk, “Demokrasi mi saltanat mı?” sorusunu halka yöneltti.

YSK’nın açıkladığı verilere göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 49.50 oy almasına rağmen Cumhur İttifakı’nın bu konunun üzerine gitmediği görülürken Yeşil Sol Parti’nin (YSP) oylarının büyük bölümünün MHP’ye yazıldığı iddiaları da kamuoyunda büyük tartışmalara neden oluyor. Özellikle doğu illerindeki sandıklarda MHP’nin bazı sandıklarda fazla oy alması ve YSP’nin oylarının MHP’ye yazılması seçime gölge düştüğü söylemlerini de gündeme getirdi. YSP’nin ve İYİ Parti’nin yaptığı itirazlar sonrası Hizbullah terör örgütünü, terör örgütü olarak görmeyen HÜDA-PAR’ın iki vekili düştü. Benzer olayı CHP, Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşadı.

“İTİRAZLAR SÜRÜYOR”

Türkiye genelinde muhalefet partilerinin sandıklara yoğun itirazları sürerken Antalya’da da bazı sandıklara itiraz edildiği öğrenildi. Sandıklara yapılan itirazlar ile ilgili konuşan Antalya Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Tuncay Ercenk, “Oy verilerinin sisteme girişi sırasında yapılan usulsüzlükler sosyal medyada ve basında konuşuluyor. Partimizin bu usulsüzlükler ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Israrla bir olumsuzluk olduğu netleşmiş durumdadır. İl başkanlığımız ve hukuk büromuz itirazlar ile ilgili çalışıyorlar. Olumlu sonuçlar olacağına inanıyorum. Türkiye adına büyük bir kazanım olacak. Genel merkezimiz bu konuda hassasiyet ile duruyor. Bu iş artık Türkiye meselesidir. Bu konuda herkes üstüne düşeni yapıyor” diye konuştu.

“TEK ADAM YENİLDİ”

Antalya Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Tuncay Ercenk, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması devletin bütün olanaklarını kullanan tek adamın yenilgisidir. Her türlü devlet olanağına rağmen böyle bir sonucun çıkması Erdoğan için bir güvensizliktir. Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu bizce seçimi kazanmış durumdadır” diye konuştu.

“TEK ADAM MI, DEMOKRASİ Mİ?”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önde çıktığı Elmalı, Demre, Korkuteli gibi ilçelerde seçim çalışmalarını hızlandıran CHP Antalya yetkilileri, kalan 10 günde Türkiye’ye bahar gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu açısından Antalya’daki tablonun olumlu olduğu ve kalan 10 günde de Kılıçdaroğlu’nun oylarının artacağını dile getiren Tuncay Ercenk, “Antalya açısından seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Demre, Elmalı ve Korkuteli gibi ilçelerde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Oy farkı hiç önemli değil. Bu noktada artık seçimi bir referandum gibi götürmek zorundayız. Tek adam mı, demokrasi mi? Cumhuriyet mi, saltanat mı? Bunları tartışacağız. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü esas alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA BAŞARACAĞIZ”

YSK’nın açıkladığı veriye göre yüzde 5.27 oy alan ve seçimlerin kilit ismi olan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın seçimlerde kimi destekleyeceği merak konusu iken Ercenk, “Bizim her zaman sahip çıktığımız, Sinan Oğan’ın da ilkesinde bulunan Atatürkçülük anlayışı var. Atatürk milliyetçiliği ve Atatürk ilke inkılaplarının ışığında başarılara imza atacağız. Sinan Oğan’a oy veren seçmenlerimizin de ilkeleri doğrultusunda Kılıçdaroğlu hakkında olumlu bir karar vereceklerini düşünüyorum” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DEVA Partisi'nden "karar ver" etiketli yeni video

DEVA Partisi'nden "karar ver" etiketli yeni video