Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset DEM Partisi'nden yerel seçim açıklaması geldi

DEM Partisi'nden yerel seçim açıklaması geldi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi, yerel seçimlerde uzlaşı ve dayanışma çağrısı yaptı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM Partisi'nden yerel seçim açıklaması geldi
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet'i haberine göre, Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi, 15-16 Aralık tarihlerinde yapılan Parti Meclisi toplantısında yerel seçimlere ilişkin stratejilerini belirledi. Partiden yapılan yazılı açıklamada, yerel demokrasi, demokratik uzlaşı, özgür siyaset, evrensel insan hakları ve kadın özgürlükçü politikalar esas alınarak herkesle müzakere etmeye hazır oldukları ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunların ancak müzakere yöntemleriyle çözülebileceği vurgulanarak, seçim stratejisinin bu doğrultuda şekillendirildiği belirtildi. Parti Meclisi'nin aldığı kararlar doğrultusunda birçok belediyede seçim kazanmayı hedefledikleri kaydedildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi partisinden yapılan açıklamada,

'Yerel demokrasi, demokratik uzlaşı, özgür siyaset, evrensel insan hakları ve kadın özgürlükçü politikaları esas alan herkesle müzakere etmeye hazırız. Hedefimize ulaşmak için parti adımızla çeşitli iş birlikleri ve güç birlikleri kurarak ilerleyeceğiz. Her bağımsız siyasi partinin yapacağı gibi yerel yönetim seçimlerinde kendi adaylarımız ve listelerimizle kent yönetimlerinde yer alma eğilimimiz PM toplantımızdaki tartışmalarla daha fazla güçlenmiştir. Parti Meclisimiz partimizin tüm kurullarıyla kapsayıcı, katılımcı, şeffaf ve demokratik aday olma süreçlerinin, yerel seçimlerin hazırlık çalışmalarında önemli bir aşama olduğunu vurgulamış ve sürecin bir demokrasi şölenine dönüşecek şekilde devam ettirilmesinin önemini vurgulamıştır.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netflix’in Ocak 2024 Programı Açıklandı: Çağatay Ulusoy’un 'Kübra’sı Geliyor

Netflix’in Ocak 2024 Programı Açıklandı: Çağatay Ulusoy’un 'Kübra’sı Geliyor