Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Gözler 8 Ekim’de! CHP’de aday çıkmazı

Gözler 8 Ekim’de! CHP’de aday çıkmazı

Milletvekili Mustafa Erdem’in uzlaşı adayını belirlemesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nca görevlendirildiği bilinirken kulislerde 4 ismin yarışı sürüyor

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gözler 8 Ekim’de! CHP’de aday çıkmazı

8 Ekim’de yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Kongresi’nde aday olacağını ilk açıklayan isim Mali Müşavir Altan Ayaz olurken Ayaz’ın ardından 22. Dönem Milletvekili Nail Kamacı ise 5 Ekim Perşembe günü basın açıklaması ile adaylığını açıklayacağını duyurdu. İl Başkan Nuri Cengiz gazeteye verdiği bir demeçte adaylığını duyururken Antalya eski Milletvekili Devrim Kök de karar aşamasında olduğunu dile getirdi.

SON DÜZLÜĞE GİRİLİYOR

Nusret Bayar’ın görevden alınmasının ardından yönetimin içinden CHP Antalya İl Başkanı olarak atanan Nuri Cengiz şimdilik Altan Ayaz, iki eski Antalya Milletvekili Devrim Kök ve Nail Kamacı ile yarışacak.

UZLAŞI ADAYI ÇIKMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, Antalya’yı toparlama görevi verilen Milletvekili Mustafa Erdem 17 ilçe başkanı ile toplantı yapmıştı. Toplantıdan herhangi bir sonuç çıkmazken, uzlaşı adayı da netleşmemişti. Tüm bu yaşananların ardından İl Başkanı Nuri Cengiz, 19 ilçe başkanından 9 ilçe başkanı ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmişti. Ziyaretin yeni seçilen ilçe başkanları ile tanışma ve yerel seçim süreci değerlendirmesi olduğu vurgulanmıştı. Nuri Cengiz’in yanında Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir gibi fazla delegeye sahip ilçe başkanları da katılmamıştı. Son olarak ise 4 önemli isimden 3 tanesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti. Mevcut Başkan Nuri Cengiz, 22’nci dönem Milletvekili Nail Kamacı ve 25 ve 26.’ıncı Dönem Milletvekili Devrim Kök’ün Başkan Böcek’i ziyaret ettiği bilinirken; CHP’de uzlaşı adayı çıkarmak için yapılan toplantılardan herhangi bir sonuç çıkmadığı görülüyor.

“ÖRGÜT BELEDİYE BAŞKANI HEGEMONYASINDAN KURTARILMALI”

Eski Milletvekili Devrim Kök, “Şu an adaylık konusunda karar aşamasındayız. Biz böyle bir adaylığa karar verdiğimizde belirleyici olan örgüt olur. Biz kimsenin adayı değil örgütün adayı oluruz. Bu örgütün süratle belediye başkanlarının hegemonyasından çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

NAİL KAMACI 5 EKİM’DE ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

5 Ekim Perşembe günü CHP Antalya İl Başkanlığı önünde adaylığını açıklayacağını duyuran 22. Dönem Milletvekili Nail Kamacı, basına herhangi bir demeç vermeyeceğini adaylık açıklaması sırasında net bir şekilde konuşacağını dile getirdi.

“SÖZ VE KARAR ÖRGÜTÜN”

İlk basın açıklamasını yapan Mali Müşavir Altan Ayaz ise “Söz de karar da örgütün olacak, bu abluka dağılacak” dedi. Altan Ayaz’ın ilçelerde çalışmalarına devam ettiği de bilinirken ilerleyen günlerde İl Başkanlığı’nda açıklama yapması bekleniyor.

İl Başkanı Nuri Cengiz’e telefon ve mesaj yolu ile ulaşılmaya çalışılsa da herhangi bir geri dönüş alınamazken, son anda adaylıktan çekilebileceği konuşuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mühendisler Krizde: Yeni Mezunlar Asgari Ücretle çalışıyor

Mühendisler Krizde: Yeni Mezunlar Asgari Ücretle çalışıyor