Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP kış saati uygulaması için kanun teklifi sundu

CHP kış saati uygulaması için kanun teklifi sundu

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Jale Nur Süllü, sabit saat uygulamasına karşı tüm itirazları bir araya getirerek bu düzenlemenin kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na kanun teklifi sundu. Süllü, "Yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi için gerekli adımların atılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP kış saati uygulaması için kanun teklifi sundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, sabit saat uygulamasının sona erdirilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir kanun teklifi sundu.

Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin gerekçesinde, kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılmasının enerji tasarrufu sağlaması, çalışanlar özellikle öğrenciler ve çalışan kadınlar üzerindeki olumsuz etkileri ortadan kaldırması, ayrıca Avrupa ülkeleri ile saat farkının azaltılması hedeflendiği belirtildi.

Teklifte, 1972 yılından bu yana devam eden yaz-kış saati uygulamasının 2016'da yapılan özelleştirmelerle birlikte kaldırıldığı, ancak Danıştay tarafından bu kararın hukuki dayanağı olmadığına dair bir karar alındığı ve uygulamanın durdurulduğu hatırlatıldı. Süllü, "Siyasi iktidar, Danıştay kararına rağmen 2017'de yeni bir karar alarak yaz-kış saati uygulamasını yeniden kaldırdı. Ülkemizde 7 yıldır devam eden sabit saat uygulamasına karşı, özellikle karanlık saatlerde işe ve okula giden vatandaşlar tepkilerini dile getiriyor" şeklinde konuştu.

İTÜ RAPORLARI NEDEN GİZLİ TUTULUYOR

Elektrik tüketimi artışıyla ilgili ortaya atılan iddialara rağmen, bilimsel çalışmaların bu iddiaları desteklemediğini belirten CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na defalarca soru önergesi sunduklarını ancak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından hazırlanan ve uygulamaya gerekçe gösterilen raporun detaylarının ve bilimsel dayanaklarının açıklanmadığını ifade etti. Süllü, Elektrik Mühendisleri Odası'nın kalıcı yaz saati uygulamasının özellikle Batı'ya doğru gidildikçe sabah ve akşam saatlerindeki karanlık hava nedeniyle çeşitli sorunlara yol açtığını belirterek, "Kalıcı yaz saati uygulamasının özel sektöre ek kazanç sağladığı, devletin elektrik şirketlerine ödemelerinin arttığı ve enerji tasarrufu iddiasının gerçekleşmediği gözlemlenmiştir" dedi.

YAZ-KIŞ SAATİNE GERİ DÖNÜLMESİ GEREKİYOR

Yasalaşması durumunda, kış saati uygulamasına geçileceğini belirten CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, öğrencilerin karanlıkta okula gitme ve evlerine karanlıkta dönme zorunluluğunun güvenlik riskleri taşıdığını, ders verimliliği ve gelişimi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurguladı. Ayrıca, özellikle çalışan kadınların işe karanlıkta gidip karanlıkta eve dönmek durumunda kaldığını ifade eden Süllü, Türkiye'nin saat dilimi avantajını göz önüne alarak, Avrupa ülkeleri ile ticari ve ekonomik uyum sağlamak adına yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Trafik Kazası: 83 Yaşındaki Bisikletli Ağır Yaralandı

Manavgat’ta Trafik Kazası: 83 Yaşındaki Bisikletli Ağır Yaralandı