Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Canan Kaftancıoğu siyaseti bıraktı

Canan Kaftancıoğu siyaseti bıraktı

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, siyaseti bırakıp doktorluğa döndü. Kaftancıoğlu, kurucularından olduğu tıp merkezinde yöneticilik yapıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Canan Kaftancıoğu siyaseti bıraktı
KAYNAK: Haber Merkezi

8 Ekim 2023 günü yapılan CHP İstanbul İl Başkanlığı Kongresi’ni kazanan Özgür Çelik’e görevini devreden Canan Kaftancıoğlu, zamanının çoğunu kurucu ortağı olduğu tıp merkezinde geçirmeye başladı.

Canan Kaftancıoğu siyaseti bıraktı

Kaftancıoğlu, bugünlerde mesaisinin önemli bir kısmını İstanbul’da Bağcılar ilçesi Yüzyıl Semti’nde kurucu ortağı olduğu Özel Işık Tıp Merkezi’nde geçiriyor. Burada yöneticilik yapan Kaftancıoğlu, tıbbi müdahalelere katılmıyor.

Kaftancıoğlu’nun çocuk doktoru olan eşi Ali Naki Kaftancıoğlu da aynı hastanede görev yapıyor, muayene amaçlı hasta kabul ediyor.

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

Canan Kaftancıoğlu, Ordu'nun Mesudiye ilçesi, Çiftlik Sarıca köyünde, ilkokul öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladıktan sonra 1995'te İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

1997 yılında mezun olduğu üniversitenin Adli Tıp bölümünde ihtisasa başladı ve 2000 yılında Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nda vaka taraması yaptığı 'İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi' teziyle ihtisasını tamamlayarak Adli Tıp Doktoru (Adli Tabip) oldu.

İhtisas öncesi Sivas Suşehri Devlet Hastanesi’nde acil tabibi olarak görev yaptığı dönemde meslektaşı Ali Naki Kaftancıoğlu ile tanıştı ve 2001'de evlendi.

Toplumsal Bellek Platformu'nun kurucuları arasında yer aldı. Faili meçhul cinayetleri işlediği 'Benim Babam Bir Kahramandı' isimli derleme kitabı bulunmaktadır.

Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması düzenleme komitesindedir. Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesidir.

2011-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul basın, kültür ve iletişimden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yıllarında ise İl Başkan Vekilliği görevlerini yaptı.

2014 Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkan adayı oldu. 13 Ocak 2018'de yapılan CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merve Boluğur’dan evlilik sorusuna bomba yanıt!

Merve Boluğur’dan evlilik sorusuna bomba yanıt!