Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset BBP'den AK Parti'ye geçen adayın adaylığı düşürüldü

BBP'den AK Parti'ye geçen adayın adaylığı düşürüldü

AK Parti'den BBP'ye geçiş yapan Nasuh Altuntaş'ın adaylığı YSK tarafından düşürüldü, siyasi arenada dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BBP'den AK Parti'ye geçen adayın adaylığı düşürüldü

Denizli'nin Baklan ilçesinde yapılan temayül yoklamasına katılan ve AK Parti'den temayül yoklamasına katılan BBP Başkan Adayı Nasuh Altuntaş'ın adaylığı, Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Bu süreç, ilçe siyasetinde önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

İtirazlar ve Kararlar

AK Parti Baklan İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği temayül yoklamasına katılan isimlerden biri olan Altuntaş, aday gösterilmeyince AK Parti'den istifa ederek BBP Baklan Belediye Başkan Adayı oldu. Ancak, AK Parti Baklan İlçe Başkanı Tamer Şen'in bu adaylıkla ilgili olarak yaptığı itiraz sonrasında, İlçe Seçim Kurulu harekete geçti. İl Seçim Kurulu'nun itirazı haklı bulması üzerine BBP konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıdı. İl Seçim Kurulu, yapılan itirazı reddederek Nasuh Altuntaş'ın adaylığını geçerli buldu.

YSK Kararı ve Son Durum

Ancak, yaşanan bu süreç AK Parti'nin talebi üzerine Yüksek Seçim Kurulu'nun gündemine geldi. Yüksek Seçim Kurulu, Altuntaş'ın adaylığını düşürme kararı aldı. Bu karar, İl Seçim Kurulu'nun kararının 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle kaldırılmasıyla gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Datça açıklarında düzensiz göçmenler kurtarıldı

Datça açıklarında düzensiz göçmenler kurtarıldı