Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset 'Antalya İttifakı' adayı Muhittin Böcek'ten Tütüncü'ye: Elinizi tutan mı vardı?

'Antalya İttifakı' adayı Muhittin Böcek'ten Tütüncü'ye: Elinizi tutan mı vardı?

5 yıllık projelerini tanıtan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, Cumhur İttifakı adayı Hakan Tütüncü'ye EXPO ve meclis konusunda eleştirilerde bulundu.

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Antalya İttifakı' adayı Muhittin Böcek'ten Tütüncü'ye: Elinizi tutan mı vardı?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bir kez daha Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Antalya Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek, 5 yıllık hizmetlerini anlattı ve yeni dönem için hazırladığı projeleri tanıttı. Ulaşım sorunları, EXPO alanının kullanımı, Boğaçay'ın son durumu, Altın Portakal Film Festivali gibi önemli konulara değinen Böcek, seçim afişlerine zarar verildiğini ve saldırıyı yapanları kınadığını söyledi. 

A W150534 01 Result

Antalya İttifakı 

Başkan Muhittin Böcek, 'Antalya için liyakatli arkadaşlarımla azimle gururla 5 yıl daha çalışmaya devam edeceğiz. Antalya'da Antalya'nın ittifakı kurulmuştur. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden, ülkemizin değerlerine inanan parti gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın oyuna talibim. Bütün ittifakın belediye başkanıyım. Herkesin başkanı olmaya devam edeceğiz.' dedi.

ASAT'ın Borçları

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde borçlu bir belediyeleri olduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, 'ASAT'ın 3 ay sonra elektrikleri kesilecekti, 78 milyon TL faturası yatırılmamış. Hiçbir arkadaşımızı siyasi görüşünden dolayı cezalandırmadık. Bu düşünceyle 28 arkadaşımız disiplin kurulu ile görevden ayrıldı. Onun dışında bütün çalışma arkadaşlarımızla görevimize devam ettik' şeklinde konuştu.

Afetlerde Belediyenin Yardımları 

Muhittin Böcek, 'Sel ve deprem felaketleri yaşadık. 11 ilimizi sarsan ve resmi kayıtlara göre 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği depremle sarsıldık. Gönüllü 8 bin 8 kişi ile birlikte deprem bölgesi için gece gündüz çalıştık. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı, biz de işimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Sağ elimizin verdiğini sol elimiz görmesini istemedik. Orada yapılanlar vatandaşlarımızın parası ile yapıldı. Deprem bölgesinde bize görev verilen yerlerde çalıştık. 5 yıl içerisinde birçok olumsuzluk yaşarken güzel şeyler de yaşadık. Festival sayısını 8'e çıkardık' diye konuştu.

'Antalya İttifakı' Adayı Muhittin Böcek'ten Tütüncü'ye Elinizi Tutan Mı Vardı (3)

2. Etap Raylı Sistem için Belediyeden Ödeme 

2. Etap raylı sistem için 379 milyon TL para ödediklerini ifade eden Muhittin Böcek, 'Bu paralar vatandaşımızın parası. EXPO şimdi sünnet ve düğün törenleri için kullanılıyor. Yeni dönemde orada birçok etkinlik yapmak istiyoruz. Sosyal belediyecilik ile ilgili bütün vatandaşlarımıza dokunmaya çalıştık. Yerelde kalkınma projesi ile bugüne kadar yapılmayanları elimizden geldiğince yaptık. 50 ton suyu 50 TL yaptık. Türkiye'de en ucuz suyu veriyoruz, 5 ton su bir ekmek parası dedik. Sosyal yardım alan vatandaşlarımızın 10 tona kadar suyunu ücretsiz yaptık. Üniversite öğrencilerimize 5 ton suyu bedava yaptık, şimdi 10 tona çıkaracağız' açıklamasını yaptı.

5 Yılda Yola Çıkılan 77 Proje Sayısı 182'ye Yükseldi

Başkan Böcek şunları söyledi: '3 bin 311 kilometre yer altına yerleştirilen su borusu ile 30 büyükşehir belediyesi arasında birinci sırada yer aldıklarını belirten Başkan Böcek, “514 kilometre kanalizasyon döşedik. 5 yıllık sure içerisinde 77 proje ile yola çıktık 182 projeyle tamamladık. Belediyecilik insanların yaşamını kolaylaştırmaktır. Öğrencilerimize 8 bin TL burs veriyoruz. Antalya'da imar yönetmeliği çıkardık, bütün arkadaşlarımızla belediye farkı gözetmeden çalışmamızı yaptık. 22 Mayıs'ta deprem mastır planını başlattım. Halka hizmet hakka hizmettir. Biz ASAT ile ilgili ek bütçeler yapmak zorunda kaldık. 2022 yılı ekim ayında 35 milyon elektrik faturası gelirken 2023 yılı ekim ayında 184 milyona çıktı. Su satışımız 30 büyükşehir belediyesinde KDV indirimini hemen uygulayan belediye olduk. Biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bizim bütün sevdamız Antalya'dır. 913 mahallemizde bir mahallede kaç oy aldık diye bakmadık. Ömrümü bu kente verdim. Antalya için liyakatli arkadaşlarımla azimle gururla 5 yıl daha çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ittifakı, Antalya'da Antalya'nın ittifakı kurulmuştur. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden, ülkemizin değerlerine inanan parti gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın oyuna talibim. Bütün ittifakın belediye başkanıyım. Herkesin başkanı olmaya devam edeceğiz.' 

Kendi Sesinden Hayat Hikayesi 

Toplantıda önce ilk 5 yılda Antalya'da yapılan ve yapımı devam eden projeleri anlatan Böcek'in kendi sesiyle anlattığı hayat hikayesinin yer aldığı kısa filmi ve 5 yıllık projelerin tanıtımı yayınlandı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muhittin Böcek, Antalya'nın gündeminde olan sorunlarla ilgili olarak yapacaklarını anlattı. 

'Antalya İttifakı' Adayı Muhittin Böcek'ten Tütüncü'ye Elinizi Tutan Mı Vardı (4)
Altın Portakal 

5 yıllık proje tanıtımında Altın Portakal'ın yer almamasına dikkat çekilen Muhittin Böcek, şunları söyledi: 'Altın Portakal'ı sizin sorunuzu beklediğim için programa yazmadım. 8 festival yaptık. Seçim meydanlarında Altın Portakal'ı özüne döndüreceğimizi söyledik. Kısa metraj, uzun metraj ulusal kaldırılmış, uluslararasına geçilmişti. Ben bunu bin kişiyle değil, 10 bin kişiyle gerçekleştireceğim salonlarda demiştim ve 10 bin kişiyle birlikte, kortajiyle birlikte özlemle yerine getirdim. Hepinizin üzüldüğünü biliyorum siyaha bile boyanmıştı Altın Portakal. Özüne döndürdük; kısa metrajıyla, uzun metrajıyla, sinema okulu hepsini yaptık. 4 yılımız dolu dolu geçti ve 5. yılda 60. yılında hükümetin baskısıyla Altın Portakal Film Festivali iptal edilmiştir. Devletin 4 bakanı açıklama yapmıştır. Sonuç olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı çekildiğini açıkladı Kanun Hükmünde filmiyle ilgili ve daha sonrasında da 4 bakanımız açıklama yaptı ve 10 bin kişilik salonum iptal edildi. 4 yıldır hiçbir problem yoktu 5. yılda bu işte hepinizin gördüğü özgürce, aydınlık bir Antalya'da bütün herkesin özgürce yaşadığı bu şehirde seçime kurban ettiler. Ben bu anlamda 60. Altın Portakal'ın Allah'ın izniyle tüm ittifakımızın destekleriyle yeniden göreve geleceğiz ve Altın Portakal'ın 60'ıncısını Muhittin Böcek olarak yapacağız.'

EXPO Alanı 

EXPO alnı ile ilgili olarak sorulan soruya yanıt veren Böcek, 'EXPO alanı için 5 yıl boyunca bütün belediyelerimizin gelirinin binde 2'sini ödedik. Bugüne kadar muhalefette miydi arkadaşlar? Şimdiye kadar elinizden tutan mı vardı? Neden yapmamışlar? Hem diyeceksin Türk turizminin başkenti Antalya. Antalya'da bugüne kadar bu milletin parasıyla ne şartlarda yaptınız? 6 ay sürdü. Boş yere bu insanların parasını kullandınız. Şimdi de EXPO'da bir şey yapacağım. 2016'da açtık biz orayı, 49 ülke geldi. EXPO'ya çok üzülen biriyim. Orada neler yapılır? Hem tarımda hem turizmde özel bir yer. Nelr yapılır orada? Gastronomiler, Yörük çalıştayları... Nasip olursa 31 Mart seçimlerinden sonra ben isteyeceğim. Antalya'da gelen turist sayısı ile birlikte 26 milyon kişiye hizmet ediyoruz. Antalya'da biz belki reklam yapamadık ama görülmeyen şeyleri yapmaya çalıştık.' dedi.

A W150534 04 Result
Ulaşım Sorunları 

Gelen sorular üzerine Antalya'da yaşanan trafik sorununa değinen Böcek, '2019 yılında Antalya bizi seçti, o günden bugüne TÜİK açıklamasına göre nüfus 184 bin 549, motorlu taşıt sayısı 387 bin 696 artmış. İki kişiye bir araç düşüyor. Bunun içerisinde otellerdeki servisler yok, deprem bölgesinden gelenler yok. Rus ve Ukrayna'dan gelen yok. 125 akıllı kavşak yaptık, cırnık köprüsünü elinizden alan mı vardı neden yapmadınız? 58 fore kazık çaktık, elimizden geldiğimizde hizmet ettik. Trafik denetleme merkezini yaptık. Şehir içerisinde çalışan otobüs 250 otobüse kadar duştu. Şuanda 569 otobüs çalışıyor. Taşınan sayısı 50 bine kadar duştu. 100 tane otobüs yeniledik. Faytonları ilk kaldıran biz olduk. Ulaşımla ilgili 38 kilometre olan çevreyolunun 18 kilometresi açılmadı. İller bankası kavşağından Uncalı kavşağına kadar karayolları sorumluluğunda olduğuna dair tabela koyduk, kesildi. Ulaşımla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Antalya'da belediye olarak taksicilerin 6 bin 300 TL tutarındaki kamerasını biz takacağız' dedi.

Muhittin Böcek Anket Çalışması Yaptı mı?

Yaklaşan seçimlere yönelik bir anket çalışması olup olmadığı yönünde soruyu yanıtlayan Muhittin Böcek, 'Benim hiçbir şekilde anket çalışmam olmadı, ben halkıma güveniyorum. Benim halkım ne yapacağını bilir. Diğer siyasi partiler ile ilgili bir eleştirim de olmaz. Ben bu millete hiç yanlış yapmadım, tabanda biz ittifakı sağladık. Ülkemizin değerlerine inanan herkesin oyuna talibim' şeklinde konuştu.

Antalya'daki Emekliler 

Antalya'da 490 bin emekli olduğuna dikkat çeken Muhititn Böcek, '490 bin emeklimizle ilgili çalışmalarımız var. Özellikle şehit yakınları, dul ve yetimler ve gazilerimiz ile ilgili bir çalışmamız var. Konyaaltı'ndayken yaşlı kreşi yapıp ödül alan biriyim. Emekli kahvelerin sayılarını hızla arttırıyoruz. 19 ilçeye yaygınlaştırmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

A W150534 05 Result

Hakan Tütüncü'ye 'Meclise Katılmadı' Eleştirisi

Cumhur İttifakı Büyükşehir adayı Hakan Tütüncü’nün Antalya Büyükşehir Belediye Meclislerinin çoğuna katılmadığını belirten Böcek, 'Hakan Tütüncü son 5 yılda 107 meclisin 71’ine katılmadı. Ben Konyaaltında 20 yıl başkanlık yaptım, bugüne kadar en fazla 10-15 toplantıya katılamamışımdır. Eğer bir yere talip olduysanız kentinizi A’dan Z’ye her şeyi ile ilgileneceksiniz. Bu siyaset bu kadar insanın gözünü boyamak değildir. Şov yapma yeri değildir Meclis. Ben kendimi bu Antalya’ya adadım derken boşuna demiyorum. 20 yılda 10-15 meclise katılmamışım. Biz Antalyalı hemşehrilerimizi hiç kandırmadık' şeklinde konuştu.

Seçim Afişlerine Zarar Verildi

Seçim afişlerine zarar verildiğini söyleyen Başkan Böcek, 'Afişlerime zarar veriyorlarmış. Hiç önemli değil. Ağa babalarının parasıyla her yeri doldurabilirler. Ben bugüne kadar çiğ siyaset yapmadım. Afişlerimize zarar verenleri kınıyorum, Muhittin Böcek gönüllerdedir' sözlerini sarf etti.

Belediye Taksilere Kamera Taktıracak 

İzmir'de işlenen taksici cinayetinden çok etkilendiğini söyleyen Böcek, 'Antalya'daki taksici ve yolcu güvenliği için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 6 bin 300 taksicinin kamerasını biz taktıracağız.' dedi.

'Antalya İttifakı' Adayı Muhittin Böcek'ten Tütüncü'ye Elinizi Tutan Mı Vardı
Özel Halk Otobüsleri 

Beeldiye olarak otobüslerin tamamının siyah plakalı olması gerektiğini belirten Başkan Böcek, toplu ulaşımın Büyükşehir Belediyesinin görevi olması gerektiğini söyledi ve otobüslerle ilgili sorunu kimseyi üzmeden çözmek istediklerini söyledi.


Boğaçay 

Boğaçay için hazırladığı projenin belediye meclisinden geçmediğini hatırlatan Muhittin Böcek, 'Benim projem Meclis'te komisyondan geçmedi. Çılgın değildi ama geçmedi. Bir yıl Devlet Su İşleri oyaladı sonra siyasiler girdi devreye. Orada ne yapılması gerekiyorsa yapacağım.' ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2012 model Renault marka araç

İcradan satılık 2012 model Renault marka araç