Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ali Babacan: İlçe başkanlarımızın Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü bilmiyorduk

Ali Babacan: İlçe başkanlarımızın Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü bilmiyorduk

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi İstanbul İl Teşkilatı'nda yaşanan kopuş hakkında açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ali Babacan: İlçe başkanlarımızın Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü bilmiyorduk
MUHABİR: Kamer Durdu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi İstanbul İl Teşkilatı'nda yaşanan kopuş hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul İl Teşkilatı'ndan 13 ilçe başkanı ve ilçe yöneticilerinin ayrılmasının ardından, bazı yöneticilerin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin gündeme gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, bu istifaları ve görüşmeleri doğrulayarak, "Kendi ilçe başkanlarımız açısından değerlendirdiğimizde partimize emek vermiş hiçbir arkadaşımızın partimizden ayrılmasına rıza göstermeyiz, üzülürüz. Ama siyasi partilerde seçim dönemlerinde bu tür gelişmeler yaşanıyor. Kongre dönemlerinde de siyasi partilerde bu tür gelişmeler yaşanabiliyor" dedi.

"İlk önce bu haber doğru değildir dedik"

Ayrıca, DEVA Partisi üyelerinin Kılıçdaroğlu ile görüşmelerine dair Babacan, şunları söyledi: "Konudan benim haberdar olup olmama meselesine geldiğimizde ilçe başkanlarının bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Ancak İstanbul’da Kılıçdaroğlu’yla ve başka CHP’li yetkililerle ilçe başkanlarımızın bir araya geleceği ile ilgili bir bilgimiz yoktu. İlk önce dedik bu haber doğru değildir, doğruysa dedik üzüldük. Bu konuyla ilgili muhatapları belli, CHP ile ilgili perspektifi benim değil de konunun doğrudan muhataplarının vermesinin daha uygun olacağını düşünüyorum."

babacan-7

"AYM kararına uymuyorum demek anayasa ihlalidir"

Babacan ayrıca, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuna ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) "hak ihlali" kararı hakkında şunları söyledi: "Can Atalay mazbatasını aldığı gün derhal serbest bırakılmalı ve TBMM çatısı altındaki koltuğuna oturmalıydı. AYM’nin bu kararı aldıysa hemen uygulanması lazım. AYM kararına uymuyorum demek anayasa ihlalidir. Yeni anayasa getireceğiz diyen iktidarın öncelikle şu andaki anayasanın hükümlerine uyarak bu konudaki samimiyetini ortaya koyması lazım. Bizim beklentimiz derhal Can Atalay’ın serbest bırakılıp buradaki görevine hemen başlaması. Bunu bir gün dahi geciktirmek anayasa ihlalidir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da baltalı cinayet: "Komando dede" karısını öldürdü

Adana'da baltalı cinayet: "Komando dede" karısını öldürdü