Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset AKP'nin İmamoğlu'nun karşına dikeceği 3 Trabzonlu adayın isimleri ortaya çıktı

AKP'nin İmamoğlu'nun karşına dikeceği 3 Trabzonlu adayın isimleri ortaya çıktı

AK Parti, yaklaşmakta olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Karadenizli bir aday çıkarma fikri dillendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP'nin İmamoğlu'nun karşına dikeceği 3 Trabzonlu adayın isimleri ortaya çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

AK Parti, yaklaşmakta olan yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da kimleri aday göstereceği konusunda henüz karar vermedi. Ancak parti içinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Karadenizli bir aday çıkarma fikri dillendiriliyor.

İstanbul’da önemli bir seçmen kitlesi oluşturan Karadenizlilerin, AK Parti’ye oy vermesini sağlamak için, Fatih, Üsküdar ve Güngören belediye başkanlarının hepsinin Trabzonlu olduğu hatırlatılıyor. Bu üç isim de, “Yeniden İstanbul” sloganıyla yola çıkan AK Parti’nin aday listesinde yer alıyor. Bu isimlerin, görev yaptıkları ilçelerde başarılı oldukları vurgulanıyor. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının, mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’na karşı nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor. Parti yetkilileri, İstanbul’da Karadenizli seçmenin desteğinin, bu yarışta önemli bir faktör olacağını düşünüyor.

Ancak adayın, belediye başkanlığı tecrübesi olan biri mi yoksa eski bakanlardan biri mi olacağı konusunda fikir ayrılıkları var. Bu konuda, eski Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun isimleri de sık sık gündeme geliyor. AK Parti, İstanbul seçimlerini kazanmanın, Ankara seçimlerinden daha kolay olacağına inanıyor.

Parti kaynakları, 2019’da muhalefetin Ekrem İmamoğlu etrafında kurduğu ittifakın, 2024 seçimlerinde devam etmeyeceğini ve bunun da AK Parti’ye avantaj sağlayacağını söylüyor. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına, ilk tur seçim sonuçlarına göre karar vereceğini açıklıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aracı olanlar dikkat: Kış aylarında yakıt tasarrufu yaptıracak 5 yöntem!

Aracı olanlar dikkat: Kış aylarında yakıt tasarrufu yaptıracak 5 yöntem!