Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset AKP'nin İBB adayı eski bakan mı olacak?

AKP'nin İBB adayı eski bakan mı olacak?

Genel seçimlerin bitmesinin ardından gözler yerel seçime döndü. AKP’nin İstanbul adayı için bir eski bakan daha gündeme geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP'nin İBB adayı eski bakan mı olacak?

SÜLEYMAN GEZİCİ

2019 yerel seçimlerinde kaybettiği İstanbul'u tekrardan kazanmak için çabalarını sürdüren AKP'de, iddiya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için bir isim daha gündeme geldi. 

YEREL SEÇİME DOĞRU ATAKLAR

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için partililer isim çıakrma yarışına girdi. Halihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını yürüten Ekrem İmamoğlu, tekrardan aday olacağını duyurmuştu. Partililerin çıakracağı isimler beklenirken, yerel seçimlerde AKP’nin İstanbul’da aday göstereceği isimler arasına bir yenisi daha eklendi.

GENEL SEÇİM BİTTİ SIRA YERELDE

Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından gözler 2024’te yapılacak yerel seçimlere döndü. AKP’nin, İstanbul’u geri almak için atacağı adımlar merak konusuyken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için eski bakanların adı geçiyor. Bugüne kadar eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu adı en çok geçen bakanlar. Gazete Duvar’ın haberine göre, son günlerde bu bakanlara eski Ticaret Bakanı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş da eklendi. 4 dönem İstanbul milletvekilliğinin ardından son seçimde Samsun’dan aday gösterilen Muş’un adının da adaylar arasında sayılması gerektiğini söyleyen bir partiliye göre İstanbul için kurallı, kontrollü iş yapacak çalışkan bir isme ihtiyaç var. Eski Bakan Muş da bu işi yapacak isimler arasında gösteriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli yaşam savaşı veriyor: BİRİKİM YAPAMIYORUZ

Emekli yaşam savaşı veriyor: BİRİKİM YAPAMIYORUZ