Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset AKP’nin Antalya adayı Türel mi? Şok gelişme

AKP’nin Antalya adayı Türel mi? Şok gelişme

Bir süredir AKP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olduğu merak ediliyor

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP’nin Antalya adayı Türel mi? Şok gelişme

AKP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı hakkında temayül yoklamasının yapıldığı bilenirken AKP’nin Antalya adayı ise hala belirsizliği koruyor. Kulislerde konuşulana göre Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve daha önce iki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Menderes Türel adaylık konusunda öne çıkan isimler. Son günlerde ise Türel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar sebebiyle aday gözü ile bakılırken, Genel Merkez konuyla ilgili kararını hala açıklamadı.

Türel’in sosyal medya hesaplarından yaptığı, ‘Yine Antalya kazansın’, ‘Nerede kalmıştık Antalya’ paylaşımlarına bir yenisi daha eklendi. Menderes Türel son olarak sosyal medya hesabından ‘Sağım Solum Antalya’ şeklinde bir paylaşımda bulundu. Türel’in yaptığı paylaşımlar sebebiyle aday olacağı yönünde bir çok iddia ortaya atılmışken, Türel geçtiğimiz hafta verdiği demeçte, ‘Genel merkez onay verirse, yaparım’ söylemi de gündeme bomba gibi düşmüştü.

Menderes Türel Kimdir ?

Menderes Mehmet Tevfik Türel, 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya'da dünyaya geldi. Menderes Türel,
İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra İngiltere’de gazetecilik eğitimi aldı.

Türel, uzun yıllar Antalya’da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi.

Menderes Türel, 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi. Sonrasında 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Türel, 2004 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Menderes Türel, aynı dönemde Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimlerde de daimi üyelik yaptı.

Menderes Türel, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti'den Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak TBMM'ye girdi. 30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçilen Türel, 14 Aralık 2013'te Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği yemekte Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı. 30 Mart 2014 Türkiye yerel seçimlerde CHP'li mevcut Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı 23 bin oy farkıyla geçerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dönem aradan sonra tekrar seçildi.

Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Milli Heyet Başkanlığı, Türkiye-Brezilya Parlamentol ararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevlerini devam ettirmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Türel, University of Cambridge First Certificate sahibidir.

Türel, evli ve iki çocuk babasıdır.

Menderes Türel, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan'ın ilginç sessizliği! O konu hakkında konuşmadı

Erdoğan'ın ilginç sessizliği! O konu hakkında konuşmadı