Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset AKP'de İstanbul adayı kim olacak? İşte O İsimler

AKP'de İstanbul adayı kim olacak? İşte O İsimler

Yerel seçimlere az bir zaman kala seçmen kağıdında hangi isimlerin yer alacağı merak konusu oldu. 2024 yerel seçimleri için AKP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için isimler kulislerde ön plana çıkmaya başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP'de İstanbul adayı kim olacak? İşte O İsimler

2024 Yerel seçimleri için gerim sayım hızlanırken AKP'de hangi isimlerin aday olacağı vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Kulislerde, Murat Kurum, Fahrettin Koca, Şadi Yazıcı, Tevfik Göksu ve Hilmi Türkmen isimleri konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık sürecinde görüşmelerinin sıklaşacağı ve süreci titizlikle yöneteceği belirtiliyor. 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'u muhalefete kaptıran iktidarın bu seçimelrde daha dikaktli çalışacağı görülüyor. 

KAYBETTİKLERİ İSTANBUL'U ALMAK İSTİYORLAR

2023 seçim gecesi 2024'ü göstererek muhalefete kaptırdıkları büyükşehirleri alacaklarına yönelik dikkat çeken konuşmalar yapan Erdoğan, bu süreçte aday çıkarmakta hummalı çalışmalar yürütüyor.

ADAYLARDAN İSTANBUL RAPORU İSTEYECEKLER

Seçime az bir zaman kala adaylarını netleştirmek isteyen AKP, görüşmeler için isimlerle temaslar sağlayacak. Aday olma konusunda fikirleri alınacak olan adaylardan olumlu yanıt alıdnıktan sonra İstanbul sorunları üzerine rapor hazırlanması talep edilecek. 

İMAMOĞLU'NU ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir açılışta isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmişti. Erdoğan "Bizden önce on yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994'ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştı. Ancak İstanbul'un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir Fetret Devri'ne girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul'u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri'nden hep beraber çıkartacağız" sözlerini sarf etmişti. 

ak-parti-de-istanbul-adayi-kim-olacak-ismi-gecen-16201255_2031_m

AKP YEREL SEÇİM ADAYI OLABİLECEK O 5 İSİM

  • Sağlık BakanıFahrettin Koca
  • Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
  • Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı
  • Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu
  • Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

İMAMOĞLU: YANLIŞLARIMIZI GİDERECEĞİZ

CHP’deki “değişim” tartışmaları gündemdeki yerini korurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin mesaj vermişti. “Bazı yanlışlar yapmış olabiliriz ama o yanlışlarımızı gidereceğiz.” diyen İBB Başkanı, “Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini, hem de İstanbul'un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kira artışında şampiyon hangi il oldu?

Kira artışında şampiyon hangi il oldu?