Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş Kimdir? Nerelerde Görev Yapmıştır?

Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş Kimdir? Nerelerde Görev Yapmıştır?

Ak Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. Mustafa Savaş Kimdir? Nerelerde Görev Yapmıştır?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş Kimdir? Nerelerde Görev Yapmıştır?

İzmir Atatürk Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Mustafa Savaş, zengin iş hayatı ve başarılı kariyeri ile dikkat çekiyor.

Mustafa Savaş Kimdir?

Halk Bankası'nda müfettiş yardımcılığından başlayarak, farklı kademelerde görev üstlenen Savaş, özellikle 2001 Türkiye Ekonomik Krizi sonrasında bankanın yeniden yapılanması sürecinde Genel Müdür Yardımcısı olarak önemli bir rol oynadı.

Belediye Başkan Adayı

Mustafa Savaş Nerelerde Görev Aldı?

Savaş, bankacılık kariyerindeki çeşitli görevlerinin yanı sıra, 2002'den 2011'e kadar Risk Yönetimi, İç Kontrol, Bireysel Krediler, Mevduat ve Nakit Yönetimi gibi önemli birimlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini başarıyla yürüttü.

Mustafa Savaş Ne Zaman Aday Oldu?

Siyasi hayatına atılan Savaş, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Aydın milletvekili adayı oldu, ancak 4. sıradan aday olması nedeniyle meclise giremedi. Ardından 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı oldu ve %29.1 oy alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.

Mustafa Savaş Hangi Dönem Milletvekiliydi?

2015 yılında milletvekili genel seçimlerinde Aydın milletvekili adayı olarak gösterilen Savaş, bu süreçte AK Parti'nin Aydın'daki oy oranını artırdı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Aydın Milletvekili olarak girmeye hak kazandı.

Mustafa Savaş Nerelerde Görev Aldı?

Savaş, siyasi kariyerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev almanın yanı sıra, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yardımcısı olarak da parti yönetiminde aktif rol üstlendi.

Son olarak, 27. Dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen Savaş, 28. Dönemde de Aydın Milletvekili olarak seçildi. AK PARTİ MKYK Üyeliği ve Sosyal Politikalar, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevleri sürdürüyor.

Mustafa Savaş, iş dünyasından siyasete başarılı bir geçiş yaparak, deneyimli bir isim olarak Türkiye'nin siyasi sahnesinde etkili bir rol oynuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muz dolu konteynerde 77 kilogram kokain ele geçirildi

Muz dolu konteynerde 77 kilogram kokain ele geçirildi