Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı CHP'den aday adayı oldu

Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı CHP'den aday adayı oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan, CHP'ye geri döndü ve Konak'tan belediye başkan aday adayı oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı CHP'den aday adayı oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Hakan Tartan 2009-2014 yılları arasında CHP'den Konak Belediye Başkanlığı yapmıştır.Başkanlığının son döneminde CHP'den istifa ederek DSP'ye geçmişti. Tartan, 2014 yerel seçimlerine DSP'nin adayı olarak girmiş ancak seçilememişti.

Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı CHP'den aday adayı oldu

Tartan 2022 yılının ağustos ayında Gelecek Partisi'ne katılmış Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı olmuştu.

Tartan'ın Gelecek Partisi'nden istifa ettiği öğrenildi. Gelecek Partisi'nden istifa eden Tartan, Konak Belediye başkan aday adaylığı için CHP'ye başvuruda bulundu.

Hakan Tartan kimdir?

1961 yılında Ankara’da dünyaya gelen Hakan Tartan, İzmir Tevfik Fikret Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdikten sonra, sosyal politika, sosyal diyalog ve AB uygulamaları konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı. Çeşitli gazetelerde muhabirlik, yöneticilik ve yazarlık görevlerinde bulundu.

12 Eylül 1980 darbesiyle kapatıldıktan sonra 1992 yılında yeniden açılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'deki kurucu ve yöneticileri arasında yer aldı. Demokratik Sol Parti’ye geçen Tartan, 1995 ve 1999 yıllarındaki genel seçimlerde iki kez İzmir'den milletvekili seçildi.  DSP Lideri Bülent Ecevit’in başbakanlığında kurulan 56. Hükümet’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

2002 yılında DSP’den istifa ederek, İzmir Milletvekili’yken Yeni Türkiye Partisi’ne katılan Tartan, 2009’da CHP’ye geçerek Konak Belediye Başkanı seçildi. 2014 yılında talip olduğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı gerçekleşmeyen ve Konak’ta da tekrar aday gösterilmeyen Tartan bunun üzerine CHP’den istifa ederek eski partisi DSP’ye döndü. 17 Ağustos 2022'de Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisine katıldı ve başdanışmanı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mauro Icardi’nin Eşi Wanda Nara Televizyonda Gözyaşlarına Boğuldu

Mauro Icardi’nin Eşi Wanda Nara Televizyonda Gözyaşlarına Boğuldu