Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Adalet Bakanı Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi'ne katılarak Gazze için açıklama yaptı

Adalet Bakanı Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi'ne katılarak Gazze için açıklama yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi"ne katılarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adalet Bakanı Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi'ne katılarak Gazze için açıklama yaptı
KAYNAK: İHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi"ne katılarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Programda, Gazze'deki olayları kültür ve sanat aracılığıyla kayıt altına almak amacıyla düzenlenen etkinlikte Adalet Bakanı Tunç, İsrail'in saldırılarını sert bir dille eleştirdi.

Bakan Tunç'un ifadelerine göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında şu ana kadar 20 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti. Tunç, saldırıların bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini, adeta günlerce soykırım yapıldığını belirtti. Ayrıca, İsrail'in 15 bine yakın çocuğu katlettiğini ve binlerce insanın enkaz altında olduğunu ifade etti. Bakan Tunç, uluslararası Ceza Mahkemesi'nde İsrail'e yönelik dava sürecinin yetersiz olduğunu ve savcıların harekete geçmediğini eleştirdi. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 120 ülkenin ateşkes önerisine evet dediğini ancak 14 ülkenin hayır diyerek savaşa devam etme kararı aldığını belirtti.

20 Bine Yakın Filistinli Şehit Edildi W

Türkiye'nin Filistin'e yoğun desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen barış görüşmelerine vurgu yapan Tunç, dünya liderlerini İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları karşısında daha etkili bir şekilde harekete geçmeye çağırdı. Bakan Tunç, Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi çabalarını vurgulayarak, bu çerçevede düzenlenen etkinliklerin önemine dikkat çekti.

20 Bine Yakın Filistinli Şehit Edildi3 W20 Bine Yakın Filistinli Şehit Edildi2 W

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Bahçeli'den Sancaklı açıklaması

Devlet Bahçeli'den Sancaklı açıklaması