Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Varikosel: Erkeklerde kısırlığın sebebi

Varikosel: Erkeklerde kısırlığın sebebi

OP. Dr. Maıs Allahverdıyev, yaptığı açıklamada erkeklerde kısırlığın en büyük sebebi olarak 'varikosel'i göterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Varikosel: Erkeklerde kısırlığın sebebi
KAYNAK: İHA

Varikosel, erkeklerde testis torbası içindeki damarların genişlemesi ve şişmesi olarak bilinen bir sağlık sorunudur. Özel Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Maıs Allahverdıyev, bu rahatsızlık hakkında açıklamalarda bulunarak hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Varikoselin, sperm sayısında azalmaya, sperm hareketliliğinde sorunlara ve testis fonksiyon kaybına yol açabileceğini belirten Op. Dr. Maıs Allahverdıyev, şunları söyledi: "Normalde testislerin sağlıklı sperm ve hormon üretebilmesi için vücut sıcaklığından yaklaşık iki derece daha düşük bir ortama ihtiyaçları vardır. Varikosel, testislerin çevresindeki pampiniform pleksus adı verilen toplardamarların genişlemesi anlamına gelir. Bu damarların genişlemesi, testislerin çevresindeki sıcaklığın artmasına neden olur ve bu durum testislerin zarar görmesine yol açar. Ancak sadece ısı artışı değil, damar genişlemesi sonucu biriken zararlı maddeler de testisler için zararlıdır."

Op. Dr. Maıs Allahverdıyev, erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekerek, "Genellikle hastalar, testiste şişlik, ağrı veya çocuk sahibi olamama sorunu yaşadıklarında doktora başvururlar. Fizik muayene veya skrotal doppler ultrason incelemesiyle teşhis konulur. Eğer testislerde çap küçülmesi, yumuşama ve sperm sayısında azalma gibi sorunlar varsa hastalara varikoselektomi (varikosel ameliyatı) önerilmektedir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nasa Spaceapp Challenge Adana Seytim’de yapıldı

Nasa Spaceapp Challenge Adana Seytim’de yapıldı