Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Göğsünden boynuna kadar gelen 7 kiloluk tümör çıkarıldı

Göğsünden boynuna kadar gelen 7 kiloluk tümör çıkarıldı

İstanbul'da 63 yaşındaki bir kişi, göğsünde ve boynuna kadar uzanan 7 kiloluk tümörden geçirdiği operasyonla kurtuldu. uzmanlar vakanın nadir olduğunu söyledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Göğsünden boynuna kadar gelen 7 kiloluk tümör çıkarıldı
KAYNAK: İHA

İstanbul'da Berika Rabia Özcan’ın yaşadığı sağlık sorunu, yıllar önce göğsünde fark ettiği minik bir kitle ile başladı. Özcan, kitleyi fark ettiği ilk dönemlerde tedavi için herhangi bir girişimde bulunmadığını belirtti. Kurban Bayramı'ndan sonra tümörün inanılmaz bir hızla büyüdüğünü ve dayanılmaz bir acı verdiğini söyledi. Özcan, “Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum” diyerek yaşadığı zor süreci anlattı.

7 Kiloluk Tümör, Hayatını Zorlaştırdı

2021 yılında, göğsünde sivilce boyutunda bir kitle fark edilen Özcan, o dönemde tedavi olmadı. Özcan, aynı zamanda vertigo hastası olduğu için sürekli ilaçlar kullanıyordu ve ilaç tedavisini aksatmamak adına doktora gitmeyi erteledi. Ancak son 3 ayda tümör inanılmaz derecede büyüdü. Özcan, boynuna kadar uzanan 7 kiloluk tümörü taşımak zorunda kaldı. Bu süreçte iştahsızlık, kilo kaybı, yürüyememe ve kokulara karşı aşırı duyarlılık gibi belirtiler yaşadı.

Hastaneye başvurdu

Durumu ağırlaşan Özcan hastaneye başvurdu. Göğsünün üst tarafında, omuza doğru uzanan ve çeneye kadar ulaşan 20-25 santimlik tümör, doktorlar tarafından detaylı bir şekilde incelendi. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Deniz Yorgancılar ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, Berika Rabia Özcan’ın hayatını tehdit eden tümörü başarılı bir operasyonla temizledi.

“Hayatım Bitiyor, Ölüyorum Sandım”

Berika Rabia Özcan, “Bu kitle ilk başta küçük bir sivilce gibiydi. Ancak zamanla büyüdü. Bayramdan sonra aniden kavun büyüklüğünde bir kitleye dönüştü. Damarlarım dışarı çıkmıştı ve taşıyamaz hale gelmiştim. Acısı tarif edilemezdi. Sonunda hastaneye başvurdum ve doktorlarıma güvenerek kendimi onlara teslim ettim” dedi.

“Türk Doktorlarına Güvendim, Yeniden Doğdum”

Özcan, hastalığını yıllarca ihmal ettiğini belirterek, “Başta doktora gitmemekle hata yaptığımı biliyorum. Ancak şimdi çok iyiyim. Türk doktorlarına güvendim ve kendimi onlara bıraktım. Yeniden doğdum diyebilirim” ifadelerini kullandı. Sağlığına kavuşan Özcan, bu süreçte aile desteğinin ve sağlığın önemini yeniden fark ettiğini söyledi.

“Tümörü Detaylı Bir Şekilde İnceledik”

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yorgancılar, hastanın kendilerine başvurduğunda çok zor bir durumda olduğunu belirtti. Yorgancılar, “Kitlenin büyüklüğü nedeniyle detaylı incelemeler yaptık. Göğüs duvarı ve damarlarla ilişkisini kontrol ettik. Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastamız, operasyon sonrası ‘yeniden doğdum’ diyerek durumu özetledi” dedi.

“Tümör Masum Bir Kitle Değil”

Dr. Yorgancılar, bu tür vakaların hafife alınmaması gerektiğini vurgulayarak, “Vücudunuzda sıra dışı bir durum fark ettiğinizde mutlaka doktora başvurun. Bu tür kitlesel büyümeler, ilerleyen dönemde meme dokusu, damarlar ve sinirler gibi hayati organlara zarar verebilir. Tedavinin ilk aşaması, erken teşhis ve doğru müdahale” diye konuştu.

“Tümörün Dışa Büyümesi Şansımızdı”

Yorgancılar, hastanın şanslı olduğunu çünkü tümörün içe değil dışa doğru büyüdüğünü belirtti. “Ameliyat zorlu olmasına rağmen, tümör başka bölgelere sıçramamıştı. Bu da operasyonun başarısını arttırdı” dedi.

“Göğsü Koruyarak Operasyonu Tamamladık”

Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, operasyonun estetik açıdan da büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Göğüs cerrahımız geniş bir tümörü başarılı bir şekilde çıkardı. Biz de hastanın göğsünü koruyarak geniş bir doku aktarımı ile göğsünü kapattık” dedi. Kutlu, hastanın operasyon sonrası mutluluğunun kendilerine büyük bir moral verdiğini sözlerine ekledi.

Türkiye’de Eşi Benzeri Görülmeyen Bir Vaka

Prof. Dr. Kutlu, bu tür büyük tümörlerin nadir görüldüğünü belirtti. “Türkiye’de, hatta dünyada göğüs ön duvarında bu kadar büyük bir tümör taşıyan başka bir hasta olduğunu sanmıyorum” ifadelerini kullanarak, bu tür vakaların sıklıkla karşılaşılmadığını belirtti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyatlara 327 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyatlara 327 milyon TL ceza