Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanlardan hacamat uyarısı! Yanlış hacamat nelere sebep olur?

Uzmanlardan hacamat uyarısı! Yanlış hacamat nelere sebep olur?

Son yıllarda halk arasında hacamat olarak bilinen kupa tedavisine ilgi yeniden artarken, uzmanlardan uyarı geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlardan hacamat uyarısı!  Yanlış hacamat nelere sebep olur?
KAYNAK: İHA

Mezoterapi, ozon ve popüler kupa tedavisi olan hacamat, son yıllarda giderek artan bir ilgiyle karşılanıyor. Ancak uzmanlar, bu alandaki hızlı talep artışının, uzmanlık eksikliği olan kişilerin sağlık riskleri oluşturabilecek uygulamalara yol açtığı konusunda uyarıyor.

Uzmanlar, kendilerini 'uzman' olarak tanıtan kişilerin hatalı uygulamalarının hastalara ciddi zararlar verebileceğini belirtiyor. Yanlış uygulamaların ömür boyu geçmeyen ağrılara neden olabileceğini vurgulayan uzmanlar, bu alanda deneyimsiz kişilerin hastalara zarar verme potansiyelinin yüksek olduğunu ifade ediyor.

Son yıllarda popülerleşen akupunktur, mezoterapi, ozon ve geleneksel olarak yapılan hacamat tedavisi, alanında yetkin olmayan kişiler tarafından uygulandığında hastaların olumsuz sonuçlarla karşılaşabileceğine dikkat çekiliyor.

Yanlış hacamat nelere sebep olur?

Uzmanlar, özellikle Covid-19 sonrasında sıkça kullanılan kan sulandırıcı ilaçlar ve tavsiye edilen doğal kan sulandırıcılar arasındaki etkileşimlerin bilinmemesi durumunda hastalara zarar verilebileceğini belirtiyor. Ayrıca, televizyon, gazete ve diğer medya platformlarında kendini uzman olarak tanıtan, hatta kendi ürettiği ürünleri tanıtan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Halk arasında yaygın olarak bilinen hacamatın, aslında akupunktur noktaları üzerine yapıldığı ve uzun bir eğitim süreci gerektirdiği ifade ediliyor. Hacamat uygulamasında kullanılan yaş kupa yönteminin ise bisturi veya kesici, delici aletlerle cilt üzerinde çizikler veya delikler açtığı belirtiliyor. Derin kesiklerin ciltte yara dokusu oluşturabileceği ve bu durumun hastalarda ömür boyu geçmeyen ağrılara yol açabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bülent Uygun Sivasspor'a imzayı attı

Bülent Uygun Sivasspor'a imzayı attı