Geleneksel tıp alanında köklü bir geçmişi olan hacamat, veya bilinen adıyla kupa terapisi, maddi ve manevi birçok hastalığın tedavisi için kullanılan etkili bir uygulamadır. Peygamber Efendimiz'in (SAV) sünneti olarak bilinen hacamat tedavisi, Sağlık Bakanlığı onaylı belgesi bulunan tıp doktorları tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu tedaviye izin verilen hastane, klinik ve sağlık merkezlerinde, doktor onayıyla uygulanmalıdır.
Genellikle sırt bölgesinde uygulanan hacamat, hastanın özel durumuna ve şikayetlerine bağlı olarak baş bölgesi ve vücudun diğer akupunktur noktalarına da uygulanabilir. Ancak, uygulama bölgesi konusunda doktorun belirleyici bir rolü bulunmaktadır. Her hasta için özel olarak belirlenen bu bölgeler, tedavinin etkinliği açısından önem taşır.
Hacamatın sağlık alanındaki kullanımı, doğru ellere teslim edilmelidir. Bu nedenle, Sağlık Bakanlığı onaylı belgeye sahip tıp doktorları tarafından gerçekleştirilen hacamat uygulamaları, hastaların güvenliği ve etkin tedavi sağlanması adına önemlidir. Geleneksel tıp pratiğindeki bu özel tedavi, hastaların bireysel ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilerek uygulandığında en etkili sonuçları ortaya koymaktadır.
HACAMATIN CİLDE FAYDASI VAR MI?
- Cildin yıpranmasında en önemli faktörlerden biride sürekli içe dönük düşünceler gam keder ve tasa hali cildi yıpratır, insanı olduğundan daha yaşlı gösterir. Bu da kişinin meşrebi ile alakalıdır.
- Cilt güzelleştirici olarak Hacamat bir çok kimyasal ilaçtan hatta botoks adı ile anılan kimyasaldan daha tesirli ve etkilidir. Bu kimyasalın zararları gibi hiç bir zararı veya yan etkisi de yoktur.
- Cilt güzelliği tedavisinde Hacamat konusunda uzmandan işin tıbbi yönlerini kavramış ehil kişiye yaptırmak daha iyi sonuç verir.
- Hacamat yapan kişinin doktor veya hemşire olması şart değildir. Ama hacamat yapan kişinin asgari kuralları ve hacamatın çalışma prensiplerini anlayarak yaparsa hacamat daha da fayda sağlar.
- Cilt güzelliği tedavisinde bir diğer etkili yöntemde sülük tedavisidir. Sülük ve hacamat birlikte de daha güzel sonuç verir.
- Yüzlere sülük yapmadan önce kişinin asgari 5-6 seans hacamat yaptırmış olması zorunluluğu vardır. Zira hastanın kanındaki toksik miktarı yüksek olursa yüze takılan sülüklerin iz bırakma riski vardır.
- Ömründe hiç hacamat veya sülük yaptıramamış birisi 5-6 seans hacamat dan sonra kanı toksin maddelerden büyük oranda temizleneceğinden iz kalma riski asgari düzeyde olur. Birde doğru cins sülüklerin uygun sinirlere tutturulması gerekliliği vardır.