Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanlar 'sessiz katil' diyor! Belirtileri neler?

Uzmanlar 'sessiz katil' diyor! Belirtileri neler?

Türkiye'de 30 yaş üstü bireylerde yaklaşık yüzde 30 oranında görülüyor. Uzmanlar, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlatıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlar 'sessiz katil' diyor! Belirtileri neler?
KAYNAK: İHA

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Sönmez, Türkiye'de 30 yaş üstü bireylerde yaklaşık yüzde 30 oranında görülen hipertansiyonun, 40 yaş üzerinde nüfusun yaklaşık yarısında görüldüğünü belirtti. Hipertansiyonun sessiz katil olarak nitelendirilmesinin nedeninin, hastalığın bazen hiç semptom vermeden organ hasarlarına yol açması olduğunu ifade etti. Sönmez, en sık baş ağrısı, baş dönmesi, gözde kızarıklık, burun kanaması, flashing ve gece sık idrara çıkma gibi belirtilerle karşılaşılabileceğini söyledi.

Hipertansiyon Nasıl Teşhis Edilir?

Uzm. Dr. Sönmez, hipertansiyonun teşhisinde haftalık tansiyon takiplerinin ortalamasına bakıldığını vurguladı. Normal kan basıncının 90/60 ile 120/80 arasında olması gerektiğini belirten Sönmez, anlık stres ve fiziksel aktivitenin kan basıncını artırabileceğini ancak bu durumun genellikle tedavi gerektirmediğini ekledi.

Hipertansiyon Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Uzm. Dr. Sönmez, artmış kan basıncının 120-139/80-89 aralığında olduğunu belirterek, bu hastaların da hipertansiyon hastaları gibi yakın takip edilmesi gerektiğini ve yaşam tarzı değişikliklerine gidilmesi gerektiğini söyledi. İlaç tedavisinin yanı sıra egzersiz, kilo kontrolü, stres yönetimi, tuz kısıtlaması, sigara ve alkol kullanımının azaltılması gibi yaşam tarzı değişikliklerinin önemine dikkat çekti. Hipertansif kriz durumunda ise acil tedavi gerektiğini ve hastanın mümkünse acil servise başvurması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ezgi Mola Musa Orhan Davasında Yeni Kararla Karşı Karşıya

Ezgi Mola Musa Orhan Davasında Yeni Kararla Karşı Karşıya