Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık UZMANLAR GRİP SALGININA KARŞI UYARIYOR!

UZMANLAR GRİP SALGININA KARŞI UYARIYOR!

Grip özellikle mevsim geçişlerinde en sık görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Uzmanlar grip olan kişilerin gripten sonra bir hafta boyunca daha yüksek bir risk altında olduklarını belirtmektedirler.

UZMANLAR GRİP SALGININA KARŞI UYARIYOR!

Grip, öksürme, hapşırma ve konuşma yoluyla bulaşabilen bir virüs enfeksiyonudur. Tedavi edilmesi halinde 1-2 hafta içerisinde iyileştirilebilir ancak çeşitli riskli durumlar devam etmektedir.

pexels-cottonbro-studio-4114713

Hollandalı araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada, grip bulaştıktan sonraki hafta boyunca kalp krizi riskinin altı kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Bu araştırma, 2008-2019 yılları arasında yapılmıştır ve ülke nüfusunun %40'ını kapsayan laboratuvar testleri, hastane ve ölüm kayıtları takip edilmiştir. Gribin kalbe giden kan akışını engelleyerek kan pıhtılaşması riskini artırabileceği için kalp krizi riskini artırdığı belirtilmektedir.

man-1846050_1920

Araştırmacılar, grip enfeksiyonunu önleme stratejilerinin desteklenmesi gerektiğini ve doktorlar ile hastanede yatan grip hastaları arasında kalp krizi semptomları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini savunmaktadırlar. Çalışmada, grip teşhisi konulduktan sonraki yedi gün içinde kalp krizi geçirme olasılığının bir önceki veya sonraki yıla göre 6,16 kat daha fazla olduğu hesaplanmıştır.

pexels-puwadon-sangngern-5340280

Bu sonuçlar, daha az şiddetli gribi olanların da risk altında olabileceğini göstermese de, bağlantıyı bilmenin önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu çalışma, Kopenhag'daki Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Kongresi'nde sunulmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
50 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR DİKKAT!

50 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR DİKKAT!