Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi

Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi

Bursa’da bir eczacı ile akademisyenin çalışmaları sonuç verdi, koronavirüse karşı yüzde 99 etkili burun spreyi geliştirildi.

Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi 1
/ 7
Bursa'nın 47 yıllık eczacısı Nazif Kara ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, koronavirüse karşı etkili bir çözüm sunan yüzde 99 etkili bir burun spreyi geliştirdi.
Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi 2
/ 7
Dünya Sağlık Örgütü tarafından da dikkate alınan JN.1 alt varyantının hızla yayılması, maske, mesafe ve aşı önlemlerini yeniden gündeme getirdi. Ancak, geliştirilen antiviral burun spreyi, virüsün yayılmasını durdurma konusunda etkili bir çözüm sunabilir.
Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi 3
/ 7
Kara ve Yeşilbağ, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları burun spreyinin son faz aşamasına geldiklerini açıkladı. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden destek bekleyen ekip, laboratuvar çalışmalarını İhlas Haber Ajansı ile paylaştı. Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, spreyin solunum yoluyla bulaşan hastalıkları durdurma amacını güderek doğal içerikli bir formül geliştirdiklerini belirtti.
Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi 4
/ 7
Laboratuvar deneylerinde spreyin virüsün çoğalmasını yüzde 99,9 oranında durdurduğunu ve virüsün hücreye girmesini yüzde 99 oranında engellediğini belirten Yeşilbağ, bu durumun enfeksiyon başlamadan önce etkili bir koruma sağladığını vurguladı. Ayrıca, ortamda bulunan virüsü yüzde 99,5 oranında durdurma başarısı elde ettiklerini ifade etti.
Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi 5
/ 7
Formülün etkinliğinin uzun süreli olduğunu gösteren deneylerin ardından patent başvurusu ve marka tescili gerçekleştirdiklerini belirten Yeşilbağ, spreyin ortam sıcaklığında bir yıl süresince etkisini koruduğunu açıkladı. Bu durum, ürünün uzun süreli etkinliğini gösteriyor.
Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi 6
/ 7
Spreyin geliştirilmesi için gece gündüz çalışan Nazif Kara, pandemi döneminde sorumluluk hissederek eczacılık deneyimini kullanmaya karar verdiğini söyledi. Antiviral burun spreyinin bir aşı olmadığını, virüsün burun, ağız ve gözden giriş yaptığını düşünerek bu alanda bir çözüm sunduklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı'ndan destek bekleyen Kara, ürünün ticarileştirme aşamasına geldiğini belirtti.
Türk bilim insanları geliştirdi! Koronavirüsü yüzde 99 engelleyen burun spreyi 7
/ 7
Antiviral burun spreyi, sadece koronavirüsle değil, benzer virüslerle mücadelede de etkili olduğunu kanıtlıyor. Doğal içerikli formülü, etkili virüs durdurma özelliği ve uzun süreli etkinliğiyle önemli bir ilaç adayı olarak öne çıkıyor. Türkiye'nin yerli ve özgün formülasyonları değerlendirmesi ve ürüne dönüştürmesi, ulusal ve global sağlık sektöründe çığır açabilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede