Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler?

Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler?

Fiziksel aktivitenin tanınmış yararlarına rağmen, birçok yetişkin ve çocuk hareketsiz bir yaşam tarzı sürüyor.

Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 1
/ 8
Fiziksel aktivitenin hiç olmadığı ya da düzensiz olduğu sedanter yaşam tarzı, toplumun genel sağlığını olumsuz etkiliyor.
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 2
/ 8
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşam tarzı, fiziksel aktivitenin düzensiz ya da hiç olmadığı bir yaşam tarzını ifade eder ve genellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaygındır.
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 3
/ 8
Bu yaşam tarzına sahip bireylerin günlük aktiviteleri genellikle oturma, televizyon izleme, video oyunları oynama ve bilgisayar kullanımı gibi faaliyetleri içerir.
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 4
/ 8
Sedanter yaşamın sağlığa zararları neler? Sedanter yaşam tarzının sağlığa olumsuz etkileri arasında anksiyete, kardiyovasküler hastalıklar, rektum kanseri, umutsuzluk, yüksek tansiyon, lipit bozuklukları, obezite, osteoporoz ve bel fıtığı gibi riskler bulunmaktadır.
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 5
/ 8
Sedanter yaşam tarzı, kas atrofisine ve fiziksel yaralanmalara neden olabilir. Bu durum, bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara daha duyarlı hale getirebilir.
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 6
/ 8
Sağlığa etkileri arasında en önemli konulardan biri, sürekli oturmanın ölüm riskini artırmasıdır. Günde 5 saatten fazla oturan bireylerde bu risk daha da artar. Hareketsizlik, kronik hastalıklara yakalanma riskini artırabilir. Ancak düzenli egzersiz yapan bireyler, sedanter bir yaşam sürenler kadar risk altında değildirler.
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 7
/ 8
Sedanter yaşamdan nasıl kurtulunur? Sedanter yaşam tarzının olası çözümleri arasında bisiklet kullanma, yürüyüş yapma gibi aktif seyahat yöntemlerine teşvik, düzenli egzersiz ve masa başında uzun süre oturmanın önüne geçmek amacıyla ara verme bulunmaktadır.
Sedanter yaşam nedir? Sedanter yaşamın zararları neler? 8
/ 8
Bu konuda farkındalığı artırmak ve sağlıklı alışkanlıkları teşvik etmek adına kuruluşlar çeşitli programlar düzenlemektedirler.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 yılında insanlığı tehdit edecek tehlikeler

2024 yılında insanlığı tehdit edecek tehlikeler