Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık İnsan uzuvları üretiyorlar!

İnsan uzuvları üretiyorlar!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METÜM), doku kaybı yaşayan hastalar için özel 3 boyutlu implantlar üretiyor. Kafatası, göğüs ve çene gibi alanlarda kullanılan bu implantlar, silahla yaralanma, otomobil kazası, deprem ve sel gibi afetler sonucu oluşan kayıpları tedavi ediyor.'ne bağlı Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METÜM), doku kaybı yaşayan hastalar için özel 3 boyutlu implantlar üretiyor. K

İnsan uzuvları üretiyorlar! 1
/ 14
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METÜM), doku kaybı yaşayan hastalar için özel 3 boyutlu implantlar üretiyor. 
İnsan uzuvları üretiyorlar! 2
/ 14
Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan özel protokol sayesinde hastalar, ücretsiz olarak bu teknolojiden faydalanabiliyor. 
İnsan uzuvları üretiyorlar! 3
/ 14
Ortopedi, beyin ve sinir cerrahisi branşlarında tedavi gören hastalar, muayene sonrası tomografi sonuçlarıyla METÜM'e başvurarak kişiye özel implantlarını temin edebiliyorlar.
İnsan uzuvları üretiyorlar! 4
/ 14
Kafatası, göğüs ve çene gibi alanlarda kullanılan bu implantlar, silahla yaralanma, otomobil kazası, deprem ve sel gibi afetler sonucu oluşan kayıpları tedavi ediyor.
İnsan uzuvları üretiyorlar! 5
/ 14
Tomografi sonuçlarının merkeze ulaşmasının ardından implantlar, titanyum alaşımı kullanılarak 15 gün ila bir ay içinde üretilip hastaya teslim ediliyor. 
İnsan uzuvları üretiyorlar! 6
/ 14
Bu implantlar, sağlamlık ve dayanıklılık açısından titanyumun üstün özelliklerinden yararlanıyor.
İnsan uzuvları üretiyorlar! 7
/ 14
METÜM Müdürü Prof. Dr. Simel Ayyıldız, yaptığı açıklamada merkezin kuruluş amacını ve hizmet kapasitesini vurgulayarak, "Bizim öncelikli amacımız gazilere hizmet etmekti. Ancak zamanla merkezimizin kapasitesini artırarak, ihtiyaç duyan tüm hastalara hizmet verebilecek bir noktaya geldik" dedi.
İnsan uzuvları üretiyorlar! 8
/ 14
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise, merkezin Türkiye'nin sağlık hizmetleri alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu belirterek, "Doku kayıplarını gidermek için üretilen bu implantlar, Türkiye'nin ve çevre ülkelerin sağlık altyapısına önemli katkılar sağlıyor" şeklinde konuştu.
İnsan uzuvları üretiyorlar! 9
/ 14
İnsan uzuvları üretiyorlar! 10
/ 14
İnsan uzuvları üretiyorlar! 11
/ 14
İnsan uzuvları üretiyorlar! 12
/ 14
İnsan uzuvları üretiyorlar! 13
/ 14
İnsan uzuvları üretiyorlar! 14
/ 14
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hastaların böbrek taşlarından koleksiyon yaptı

Hastaların böbrek taşlarından koleksiyon yaptı