Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Online giyim alışverişlerinde enfeksiyon tehlikesi!

Online giyim alışverişlerinde enfeksiyon tehlikesi!

Mikrobiyoloji uzmanı, online alışverişte enfeksiyon riskine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Online giyim alışverişlerinde enfeksiyon tehlikesi!
KAYNAK: İHA

Giyim sektöründeki fiyat artışları, son zamanlarda ikinci el alışveriş sitelerine olan talepleri hızla yükseltiyor. Ancak Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, ikinci el alışveriş sitelerindeki hijyenik olmayan ürünlerin sağlığı tehdit edebilecek enfeksiyon riski taşıdığını belirtiyor.

Alver, özellikle kıyafetler, mutfak ve banyo gereçleri, anne-bebek ve kişisel bakım ürünlerinin hijyenik olmadan satışının veya kullanımının, cilt teması yoluyla bakteriyel, viral, parazit ve mantar enfeksiyonlarına neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver

Enfeksiyon Riski Yüksek Ürünler

İkinci el alışveriş sitelerinde sıkça tercih edilen yenidoğan ve bebek ürünleri üzerinde duran Alver, özellikle bu dönemde dış ortam şartlarına karşı bağışıklık yanıtının oluşmamış olması nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Biberon, emzik ve emzirme ürünleri gibi ürünlerin kısa süreli kullanımı nedeniyle ikinci elde tercih edildiğini belirten Alver, enfeksiyon riskinin bu ürünlerde daha da arttığını ifade ediyor.

Deneme Kabinleri ve Enfeksiyon Tehlikesi

Dr. İpek Ada Alver, giyim alışverişlerinde deneme kabinlerinin de masum olmadığını belirtiyor. Aynı kıyafetin bir günde onlarca kişi tarafından denenmesinin enfeksiyon riskini artırdığını ifade ediyor. Bu nedenle deneme kabinleri ve kıyafetlerin belirli aralıklarla dezenfekte edilmesinin önemli olduğunu vurguluyor.

Önlemler ve Dezenfeksiyon Önerileri

Alver, alışveriş ürünlerinin bulaş kaynağı olmasını engellemek adına alınabilecek önlemleri de sıralıyor. Ürünlerin tipine göre çamaşır veya bulaşık makinesinde en az 60 santigrat derece sıcaklıkta yıkanmasını veya sıcaklıkla bozulan ürünlerin sabun-suya yıkanarak ve beyaz sirke ile silinerek kullanılmasını öneriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fındık Üreticilerine Müjde! Yüzde 50 Hibe Destekli Fındık Hasat Filesi Başvuruları Başladı

Fındık Üreticilerine Müjde! Yüzde 50 Hibe Destekli Fındık Hasat Filesi Başvuruları Başladı