Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Tatilde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Tatilde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Bursa Şehir Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Öye, yüksek sıcaklıkların gebelerde bir takım olumsuz etkileri olabileceğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tatilde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler nelerdir?
KAYNAK: İHA

Bursa Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Öye, yüksek sıcaklıkların gebelerde bazı olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti. Tatil döneminde sağlıklı bir gebelik süreci için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

A W265595 02

Sıvı Tüketimine Dikkat Edilmelidir

Op. Dr. Öye, yüksek hava sıcaklıklarında gebelerin daha fazla sıvı kaybı yaşadığını vurguladı. Bu nedenle, sıvı tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi. Günde yaklaşık 3 litre sıvı tüketimi öneren Öye, 'Bu sıvının çoğunluğu su olmalıdır. Bunun yanı sıra doğal meyve suları, ayran, limonata ve soda gibi içecekler de tüketilebilir. Gün boyunca aktif olunduğunda veya yoğun iş yükü altında olunduğunda sıvı alımı daha da artırılmalıdır' şeklinde konuştu.

Havuz Yerine Deniz Tercih Edilmelidir

Gebelerin tatil sırasında havuz yerine temiz denizleri tercih etmeleri gerektiğini belirten Öye, 'Havuzları çok önermiyoruz. Mecbur kalındığında, hijyene çok dikkat edilmelidir. Ayrıca, güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 12 ila 15 saatleri arasında deniz ve havuzlardan kaçınılmalıdır. Bu saatlerde güneşlenmemelidirler. Günün diğer saatlerinde, sabah ve akşam vakitlerinde gölgede kalınarak, şapka takarak güneşlenebilir ve tatilden faydalanabilirler. Ayrıca, güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce güneş kremi kullanılmalı ve kremler her 2-3 saatte bir tazelenmelidir' dedi.

Naylon Giysilerden Kaçınılmalıdır

Denizden çıktıktan sonra mayo ve bikinilerin değiştirilmemenin enfeksiyon riskini artırabileceğine dikkat çeken Öye, 'Islak mayo ve bikiniyle güneşlenilmemelidir çünkü bu durum vajinit gibi enfeksiyonlara yol açabilir. Uzun süre denizde kalınmamalı, 15-20 dakikayı geçmemelidir. Gebeler tek başına denize girmemeli ve uzaklara açılmamalıdır çünkü gebelikte kas krampları yaşanabilir. Ayrıca, giysilerin ve iç çamaşırlarının pamuklu olması önemlidir. Naylon ve sentetik madde içeren çamaşırlar tercih edilmemeli, giysiler bol ve açık renkli olmalıdır. Sıkı giysilerden kaçınılmalı, pamuklu ve rahat giysiler tercih edilmelidir' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Köpek Kayalıklardan Düştü: Can Almadılar Can Verdiler

Antalya'da Köpek Kayalıklardan Düştü: Can Almadılar Can Verdiler