Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Monkeypox aşısı var mı?

Monkeypox aşısı var mı?

JYNNEOS™ aşısı, çiçek hastalığı, maymun çiçeği ve vaccinia virüsü de dahil olmak üzere ortopoks virüslerinin neden olduğu diğer hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Monkeypox aşısı var mı?
KAYNAK: Emine Düdükcü

JYNNEOS™, zayıflatılmış canlı vaccinia virüsü kullanılarak geliştirilen bir aşıdır. Bu aşı, çiçek hastalığı, maymun çiçeği veya herhangi başka bir bulaşıcı hastalığa neden olmaz. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan JYNNEOS™, çiçek hastalığı ve maymun çiçeği enfeksiyonu için yüksek risk taşıyan 18 yaş ve üzerindeki yetişkinlerde bu hastalıkların önlenmesi amacıyla kullanılmaktadır.

CDC Tavsiyeleri

  • Laboratuvar Çalışanları ve Acil Müdahale Ekibi: Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ortopoks virüsü enfeksiyonlarına neden olabilecek virüslere maruz kalma riski taşıyan bazı laboratuvar çalışanları ve acil müdahale ekibi üyeleri için JYNNEOS™ aşısını önermektedir.
  • ACAM2000® Aşısı Yapanlar: CDC ayrıca, ACAM2000® aşısını uygulayan veya ortopoks virüsü bulaşmış hastalara bakan kişilere JYNNEOS™ aşısının yapılmasının değerlendirilmesini önermektedir.

Aşılama Programı

JYNNEOS™ aşısı, genellikle 4 hafta arayla uygulanan 2 dozluk bir seri şeklinde verilir. Eğer kişi geçmişte çiçek aşısı olduysa, sadece bir doza ihtiyaç duyabilir. Çiçek hastalığı, maymun çiçeği veya diğer ortopoks virüslerine maruz kalma riski devam ediyorsa, her 2 veya 10 yılda bir takviye dozları önerilmektedir. Sağlık uzmanınız, bu konuda daha fazla bilgi sağlayabilir.

1661793604035 Naom 628 D B 767 C 4 Bb

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Profesör açıkladı: 'Maymun çiçeği ülkemiz için tehdit değil'

Profesör açıkladı: 'Maymun çiçeği ülkemiz için tehdit değil'