Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Mide gribini mevsimsel griple karıştırmayın

Mide gribini mevsimsel griple karıştırmayın

Çankırı İl Sağlık Müdürü, mide gribinin mevsimsel gripten farklı olduğunu belirterek, hastalığın nedenleri ve bulaşma yolları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mide gribini mevsimsel griple karıştırmayın
KAYNAK: İHA

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, mide gribi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Sarıkaya, 'Her ne kadar ‘grip’ terimi kullanılsa da mide gribi, influenza virüsünden kaynaklanan mevsimsel gripten farklı bir hastalıktır' dedi. Mide gribi, genellikle norovirüs ve rotavirüs gibi virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur.

Mide Gribinin Nedenleri ve Bulaşma Yolları

Dr. Sarıkaya, mide gribinin en sık norovirüs ve rotavirüs tarafından tetiklendiğini belirtti. Mide gribi, kontamine su, yiyecek veya enfekte kişilerle temas yoluyla bulaşır. Enfeksiyon, mide ve bağırsaklarda inflamasyona yol açarak sindirim sistemi belirtilerine neden olur. Dr. Sarıkaya, 'Mide gribi, influenza virüsünden kaynaklanan mevsimsel gripten farklıdır' şeklinde konuştu.

Mide Gribinin Nasıl Önlenir? Nasıl Tedavi Edilir?

Mide gribinin genellikle kendi kendine iyileşebildiğini ve belirtilerin birkaç gün içinde hafifleyebileceğini belirten Dr. Sarıkaya, ancak bazı durumlarda tıbbi müdahalenin gerekli olabileceğini vurguladı. Dehidrasyon riski taşıyan bireylerde, tıbbi destek gerekebilir. Dr. Sarıkaya, mide gribinin önlenmesi için hijyen standartlarının önemine değinerek, 'Eller sık sık yıkanmalı, özellikle tuvalete gitmeden önce ve sonra, yemek hazırlama ve yeme öncesinde eller temizlenmelidir' dedi. Ayrıca, norovirüs enfeksiyonu geçiren kişilerin bulunduğu ortamlarda temizlik ve dezenfeksiyonun titizlikle yapılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB'den 81 ili etkileyecek karar: Tüm okullarda yasaklandı

MEB'den 81 ili etkileyecek karar: Tüm okullarda yasaklandı