Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Okul hastalıklarından korumanın en etkili yolu: El hijyeni

Okul hastalıklarından korumanın en etkili yolu: El hijyeni

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, okul hastalıklarından korunmada en etkili ve en ucuz yolun el hijyeni olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Okul hastalıklarından korumanın en etkili yolu: El hijyeni
KAYNAK: İHA

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Alper Aykanat, çocukları okul hastalıklarından korumanın en etkili ve en ucuz yolunun el hijyeni olduğuna dikkat çekti. Okulda hijyen kurallarına dikkat edilmemesi, birçok bulaşıcı hastalığın yayılmasına neden olabiliyor.

Okullarda Hastalık Riski Artıyor

Okulların açılmasıyla birlikte velilerin en büyük endişelerinden biri, çocuklarının hastalıklardan korunması oluyor. Uzman Dr. Mustafa Alper Aykanat, çocukları hastalıklardan korumanın en önemli yollarından biri olan el hijyenine dikkat çekti. Dr. Aykanat, okul gibi kalabalık ortamlarda hijyen kurallarına uyulmadığında, çocukların grip, Hepatit A ve bağırsak enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma riskinin arttığını vurguladı.

"Temiz Görünen Ellerde Binlerce Mikrop Olabilir"

Dr. Aykanat, temiz görünen ellerde bile hastalık yapıcı mikroorganizmaların bulunabileceğini belirtti. Grip, sarılık ve bağırsak parazitleri gibi hastalıklar, eller aracılığıyla ağıza ve vücuda yayılabilir. Çocuklar, yetişkinlere göre daha zayıf bir bağışıklık sistemine sahip oldukları için bu tür hastalıklara daha kolay yakalanabilirler. Özellikle tuvalet sonrasında ellerin gerektiği gibi yıkanmaması, okulda çocuklar arasında silgi ve kalem gibi eşyaların paylaşımı bile mikropların yayılmasına neden olabilir.

"El Yıkama Alışkanlığı Erken Yaşta Kazandırılmalı"

Hastalıklardan korunmanın en basit, en etkili ve en ucuz yöntemi el yıkamadır. Uzm. Dr. Aykanat, çocuklara erken yaşta temizlik bilincinin kazandırılması gerektiğini vurguladı. Kişisel temizlik alışkanlıklarının enfeksiyon hastalıklarının kontrolünde çok önemli olduğunu ifade eden Mustafa Alper Aykanat, mikropların bulaşma riskini azaltmak için sık sık ellerin doğru yöntemlerle yıkanması gerektiğini belirtti.

Eller Ne Zaman Yıkanmalı?

Dr. Aykanat, ellerin özellikle yemek öncesi ve sonrasında, tuvalet sonrası, çiğ et ve bozulmuş gıdalara dokunduktan sonra, öksürme ve hapşırma sonrasında mutlaka yıkanması gerektiğini söyledi. Ayrıca toplu taşıma araçları, para alışverişi, ortak telefon kullanımı gibi durumlar sonrasında da el yıkamanın ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Doğru El Yıkama Tekniği

Doğru el yıkama tekniği hakkında bilgi veren Dr. Mustafa Alper Aykanat, ellerin ılık su ile ıslatıldıktan sonra sabunla iyice köpürtülmesi gerektiğini söyledi. Bilekler, avuç içleri, parmak araları ve tırnak içleri en az 1 dakika kuvvetlice ovulmalı, eller iyice durulanmalı ve mümkünse tek kullanımlık havlu kağıtla kurulanmalı.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da otomobilin radyosundan bile silah çıktı: Cephanelik gibi!

Adana'da otomobilin radyosundan bile silah çıktı: Cephanelik gibi!