Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Öğrenci servislerinde tehlike! Okul servisleri ne kadar güvenli?

Öğrenci servislerinde tehlike! Okul servisleri ne kadar güvenli?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrenci servislerinde dikkat edilmesi gereken güvenlik ve hijyen önlemlerini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Öğrenci servislerinde tehlike! Okul servisleri ne kadar güvenli?
KAYNAK: İHA

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci servisleri yoğun olarak kullanılmaya başladı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, öğrenci servislerinin güvenliği ve hijyenine dair önemli uyarılarda bulundu. Özlü, “Öncelikle öğrenci servislerinin dikkatle seçilmesi ve sık denetlenmesi gerekiyor. Araçların uygun şartları taşıdığı, düzenli bakımlarının yapıldığı ve yeterince güvenli olduğu kontrol edilmelidir” dedi.

Araç Temizliği ve Düzenli Dezenfeksiyon

Prof. Dr. Özlü, öğrenci servislerinde araç temizliği ve düzenli dezenfeksiyon yapılmasının önemine dikkat çekti. “Okulların açılmasıyla birlikte okul servisleri yoğun olarak öğrencileri taşımaya başladılar. Öğrenciler kendilerini bekleyen tehlikelerden korunmak için erişkinler kadar dikkatli olamayabilirler. Bu nedenle onları korumak okul yönetimi, milli eğitim müdürlüğü, mülki amirler ve servis denetim komisyonlarının sorumluluğundadır. Öğrenci sağlığı açısından okul servislerinin güvenliği, temizlik ve hijyeni ile trafik kurallarına ve Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirlenen kurallara uyulması hayati önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Araç İçinde Uygun İklimlendirme

Prof. Dr. Özlü, araçlarda uygun iklimlendirme yapılması gerektiğini belirtti. Araç temizliği ve iç yüzeylerin düzenli dezenfeksiyonuna dikkat edilmelidir. Ayrıca, egzos dumanı (karbonmonoksit) zehirlenmelerinden kaçınmak için kapalı ortamda araç çalıştırılarak bekleme yapılmamalıdır. Gürültü ve ses kirliliğine izin verilmemeli, hasta öğrenciler için maske bulundurulmalıdır.

servislerde Tütün Ürünleri ve E-Sigara Kullanımına Dikkat

Özlü, öğrenci taşıyan araçlarda tütün ürünleri ve e-sigara kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin binip inerken ve yolculuk sırasında refakat edecek rehberlerin araçlarda bulunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, öğrencilerin araç içinde sükunet ve disiplinlerinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Güvenli İniş ve Biniş Prosedürleri

Prof. Dr. Özlü, araçlardan inen öğrencilerin caddeden tehlikeli bir biçimde geçişini veya aniden trafiğe fırlamasını önlemek için ışıklı lambalar ve işaretler kullanılmasını önerdi. Ayrıca, yaşa, yağmura, sıcağa ve güneşe göre uygun bekleme noktaları belirlenmelidir. Araçların durma yapacakları yerlerin öğrencilerin güvenliğini sağlamak için dikkatle seçilmesi gerektiğini ekledi.

Servis Araçlarında Güvenlik ve Disiplin

Öğrencilerin servis araçlarında doğru oturduklarından emin olunmalı, ayakta öğrenci taşınmamalı, her öğrenciye yetecek kadar yer bulunmalıdır. Yabancı kişilerin servis araçlarına alınmaması, yaş ve sınıf farkı çok olan öğrencilerin bir arada taşınmaması ve araç kontrolü ile öğrencilerin unutulmaması gibi güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Bursa’da 7 Yaşındaki Yüsra Türkoğlu'nun Ölümü: Yanlış Serum İddiası"

"Bursa’da 7 Yaşındaki Yüsra Türkoğlu'nun Ölümü: Yanlış Serum İddiası"