Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Hünnap'ın faydaları neler? Çin Hurması neye yarar?

Hünnap'ın faydaları neler? Çin Hurması neye yarar?

Dünyaca bilinen ve tüketilmesi gereken Hünnap meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Hünnap'ın faydaları neler, Çin Hurması neye yarar? Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hünnap'ın faydaları neler? Çin Hurması neye yarar?
KAYNAK: İHA

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde uzun yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, dünyaca ünlü olan ve son derece faydalı olduğu bilinen 'Hünnap' meyvesinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini paylaştı.

Çin hurması olarak da bilinen hünnap meyvesinin, Güney Asya'ya özgü bir meyve olduğunu ancak günümüzde dünya genelinde yaygın olarak tüketildiğini ifade eden Ağılönü, hünnap meyvesinin büyük çiçekli çalılarda veya ağaçlarda yetiştiğini belirtti.

Hünnap kilosu ne kadar?

Sağlığa olan katkılarından bahseden Ağılönü, hünnap meyvesinin kalp sağlığını koruduğunu, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kas kontrolü, diş ve kemik sağlığına olumlu etkiler sağladığını vurguladı. Kilosu boyutuna göre değişkenlik gösteren hünnap meyvesinin fiyatının ise kilogram başına 80 ile 125 TL arasında olduğunu belirtti.

Hünnap'ın Faydaları Neler Çin Hurması Neye Yarar

Hünnap'ın Faydaları! Çin Hurması Neye Yarar?

Aktar Metin Ağılönü, hünnap meyvesinin bir vitamin deposu olduğunu ve özellikle kış aylarında tüketilmesinin önemli olduğunu dile getirerek, 'Hünnap, yüksek lif içeriği ve düşük kalorisi ile mükemmel bir atıştırmalıktır. C vitamini bakımından zengin olan bu meyve antioksidan ve bağışıklık artırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca, diş, kemik ve kas sağlığına katkı sağlar. Sindirim sistemini güçlendirir ve enerji sağlayan doğal şeker içerir. Özellikle soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kilo vermek isteyenler için ideal bir tercihtir.' dedi.

Hünnap meyvesinin antioksidan değerinin yüksek olduğunu vurgulayan Ağılönü, vatandaşlara bu sağlıklı meyveyi düzenli ve yeterli miktarda tüketmelerini önerdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kasımda Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi geriledi

Kasımda Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi geriledi