Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Eklem Kireçlenmesi Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşım

Eklem Kireçlenmesi Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşım

Makine ve İmalat Teknolojileri Alanında Yürütülen Proje, Osteoartrit Tedavisinde Yenilikçi Bir Yaklaşım Sunuyor

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eklem Kireçlenmesi Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşım
KAYNAK: İHA

A W249844 03

Hitit Üniversitesi, erken dönem eklem kireçlenmesi tedavisinde kullanılmak üzere doğal dokuya en yakın kıkırdak-kemik ünite üretmeyi hedefleyen yenilikçi bir projeye imza atıyor. Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversite, biyomalzeme üretimiyle osteoartrit tedavisinde çığır açmayı planlıyor.

Doğal Dokuya En Yakın Biyomalzeme Üretimi

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf Kanca, halk arasında kireçlenme olarak bilinen osteoartritin, eklem kıkırdağı ve kıkırdak altı kemik doku kaybıyla karakterize edilen eklem yaralanmaları olduğunu belirtti. Kanca, dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen kireçlenmenin, nüfusun yaşlanması ve artan obezite olgusu ile birlikte hızla arttığını ve bu durumun bireylerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Yüksek Aşınma Direncine Sahip Biyomalzemeler

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Kanca, hidrojel formundaki biyomalzemelerin doğal kıkırdak yapısına benzerliklerinden dolayı doku onarımında potansiyel uygulamalara sahip olduğunu söyledi. Proje kapsamında, doğal kıkırdak ve kıkırdak altı kemiğin karmaşık hücre dışında kalan mikroyapısından esinlenerek çift katmanlı, mekanik dayanım ve biyolojik işlevsellik için sentetik ve doğal polimerlerin birlikte kullanıldığı, yüksek aşınma direnci için nanoparçacık takviyeli ve enfeksiyon riskine karşı antibiyotik etken madde yüklü biyouyumlu hidrojeller tasarlanacak.

A W249844 04

Eklem Kireçlenmesi Tedavisinde Yenilikçi Bir Alternatif

Doç. Dr. Kanca, projeyle geliştirilecek biyomalzemelerin, erken dönem eklem kireçlenmesinin tedavisinde yeni bir alternatif olabileceğini belirtti. 'Bu projeyle, doğal dokuya en yakın özelliklere sahip biyomalzemeler geliştirmeyi hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.

A W249844 01

Disiplinlerarası İşbirliği ve Araştırmacı Yetiştirme

Doç. Dr. Kanca, disiplinlerarası niteliği olan projede lisans ve lisansüstü seviyelerdeki öğrencilerin bursiyer olarak görev alacağını ekleyerek, bu alanda nitelikli araştırmacıların yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Hitit Üniversitesi'nin bu yenilikçi projesi, eklem kireçlenmesi tedavisinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Doğal dokuya en yakın biyomalzemelerin geliştirilmesi, hastaların yaşam kalitesini artırarak tedavi süreçlerinde devrim yaratabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küresel elektrik talebinde rekor artış bekleniyor

Küresel elektrik talebinde rekor artış bekleniyor