Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Ebeveynlere yapay zeka uyarısı! Çocuklara yasak koymalı mı?

Ebeveynlere yapay zeka uyarısı! Çocuklara yasak koymalı mı?

Klinik Psikolog, ebeveynleri yapay zeka konusunda uyardı ve önemli önerilerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ebeveynlere yapay zeka uyarısı! Çocuklara yasak koymalı mı?
KAYNAK: İHA

Yapay zekanın çocukların oyun arkadaşı olma süreci, aileler arasında endişelere neden oluyor. Klinik Psikolog Özgün Ergin, bu konuda bilinçli bir yaklaşımın önemine vurgu yaparak, teknolojinin sağlık ve güvenlik sebepleriyle dengeli bir şekilde kullanılmasının gerekliliğini belirtti.

Yapay Zeka ve Ailelerdeki Kaygılar

Türk Psikologlar Derneği Etik Kurul Üyesi Klinik Psikolog Özgün Ergin, yapay zekanın günümüzde yaygınlaştığını ve ailelerin bu teknolojiye karşı endişelerini ifade etti. Ancak Ergin, "Her teknolojik gelişmenin birtakım tehlikeleri de vardır, fırsatları da vardır. Bunları yasaklamak mümkün değil. Aksine bu teknolojiyi nasıl faydalı kullanabiliriz diye düşünmeliyiz” dedi.

Ebeveynlerin Rolü ve Denetim

Ergin, çocukların yapay zeka içeren cihazlarla etkileşiminde ebeveynlerin denetleyici bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Teknolojinin çocuklar için bir öğrenme aracı olarak kullanılmasının önemini vurgulayarak, ebeveynlerin yönlendirici olmaları gerektiğini ifade etti.

Teknolojide Denge

Özellikle ödevlerde kullanılan yapay zeka uygulamalarının dil gelişimine katkı sağlayabileceğini belirten Ergin, "Her gün karşılaştığımız birçok tehlikenin yanı sıra teknoloji, doğru dengeyle bir arada kullanılabilir. Çocuklarımızın maruz kaldığı içerikleri bilmeli, onları doğru şekilde yönlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Yapay Zeka ve Çocukların Oyun Arkadaşlığı

Ergin, yapay zekanın artık çocukların oyun arkadaşı olduğunu, tabletlerden oyuncaklara kadar birçok alanda kullanılan yapay zeka sayesinde dil gelişimi ve eğitimde pozitif etkilerin yaşandığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar:Seçmenin Hakkı Gasp Edildi

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar:Seçmenin Hakkı Gasp Edildi