Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık DİŞ SAĞLIĞI KALP SORUNLARINI TETİKLEYEBİLİR!

DİŞ SAĞLIĞI KALP SORUNLARINI TETİKLEYEBİLİR!

Dişlerin sağlıklı ve temiz görünmesi sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda birçok hastalığı da etkileyebilir.

DİŞ SAĞLIĞI KALP SORUNLARINI TETİKLEYEBİLİR! 1
/ 3
Diş hekimleri, diş temizliği rutininizde yaptığınız küçük bir hatanın bile kalp sağlığınız ve çeşitli hastalıklar üzerinde ciddi etkilere sahip olabileceği konusunda uyarıyorlar. Dişlerinizi doğru bir şekilde temizlemenin tartar, diş çürümeleri ve diğer diş sorunlarını önlemenin en etkili yolu olduğu bilinmektedir.
DİŞ SAĞLIĞI KALP SORUNLARINI TETİKLEYEBİLİR! 2
/ 3
Harvard Tıp Fakültesi uzmanları, diş eti hastalığının kalp hastalığı riski ile de bağlantılı olduğu konusunda uyarıyorlar. Ağız sağlığı zayıf olan ve diş eti hastalığı veya diş kaybı gibi sorunları olan kişilerin, sağlıklı ağızları olan kişilere göre daha yüksek kalp krizi ve felç riskine sahip olduklarını gösteren araştırmalar da bulunuyor. Diğer araştırmalar, periodontal hastalık (özellikle Porphyromonas gingivalis adlı bir bakterinin neden olduğu enfeksiyondan kaynaklanıyorsa) ve romatoid artrit arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koymuştur.
DİŞ SAĞLIĞI KALP SORUNLARINI TETİKLEYEBİLİR! 3
/ 3
Ayrıca, dişlerinizi gece yatmadan önce iyice temizlemediğinizde, dişlerinizi yanlış bir şekilde fırçaladığınızı söyleyen uzmanlar da var. Günde iki kez diş fırçalamayı önerirler, ancak sadece bir kez fırçalamak zorunda kalırsanız, bunu uyumadan önce yapmanız gerektiğini söylerler. Bu, yumuşak yiyecek parçacıklarının bir gece boyunca dişlerde sertleşebileceği ve tek başına fırçalama ile çıkarılmasının neredeyse imkansız hale geleceği belirtiliyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SAÇ DÖKÜLMESİ KADINLARDA DA ERKEKLER KADAR YAYGIN!

SAÇ DÖKÜLMESİ KADINLARDA DA ERKEKLER KADAR YAYGIN!