Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Vali’nin ‘sağlık sistemi’ isyanı

Vali’nin ‘sağlık sistemi’ isyanı

Antalya’ya kalıcı pek çok eser bırakan 2010-2013 Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın kuzeninin mide kanaması sonrası hastaneye başvurmasına rağmen doğru teşhisin zamanında konulamaması 51 yaşındaki Ali İmran Kaplan’ın ölümüne neden oldu. Altıparmak’ın isyanı sonrasında ise acı olay için soruşturma açıldığı öğrenildi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vali’nin ‘sağlık sistemi’ isyanı

    Antalya’nın sevilen Valilerinden Ahmet Altıparmak, 51 yaşındaki kuzenini bir ihmal sonucu kaybettiğini paylaştı. Sosyal medya hesabından “Ülsere bağlı mide kanmasından hasta kaybedilir mi? Bu ülkede edilir! Ağrıdan kıvranan hastaya önce ağrı kesici, sonra lağman verip gönderen ilgisizlik ve karşı taraf kabul etmiyor diye ölüme terk eden sistem, daha 51’ndeki bir Yiğidi öldürdü!” diye paylaşan Vali Altıparmak’ın acı kaybı sonrasında Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın soruşturma açtığı öğrenildi.

    Edinilen bilgiye göre Vali Ahmet Altıparmak’ın kuzeni Ali İmran Kaplan, şiddetli mide ağrısı şikayetiyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Kaplan’a ağrı kesici serum yapılıp lağman verilerek taburcu edildiği ama ağrılarının geçmemesi üzerine yeniden ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Kaplan’ın mide kanaması geçirmesinin geç teşhis edilmesi ve Ankara’ya sevkinin istenmesine rağmen sevkin zamanında yapılmaması Altıparmak’ın yeğenini kaybetmesine neden oldu. Kaplan, geç yapılan sevk sonrası Ankara Şehir Hastanesi’nde ameliyata alındı ama yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

“UMARIM BENZERİ ACI BİR OLAY YAŞANMAZ”

    Altıparmak’ın sosyal medyadan Türkiye’ye duyurduğu acı kayıp sonrası çok sayıda mesaj ve taziye yayınlandı. Altıparmak, “Hassasiyeti için Kırşehir Valiliğimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Umarım benzeri acı bir olay yaşanmaz” diyerek, konuyu takip eden yetkililere teşekkürlerini iletirken, şu paylaşımı da hafızaya derin bir not düştü: “Ankara ve Kırşehir Valilerimizin özel çabasına, Kırşehir İl Sağlık Müdürü ve Sağlık Daire Başkanının gayretlerine rağmen, muhatap hastanelerin kabul etmeden sevkin yapılamaması vahim hadiseyi yaşattı. Dilerim başka hastalarımız böyle üzücü bir olayı yaşamaz.”

TÜNEKTEPE’NİN TEMELİNİ ATMIŞTI

    13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Antalya Valiliği’ne atanan Ahmet Altıparmak, 9 Mayıs 2013’e kadar Antalya’da görevini sürdürmüş ve pek çok önemli işe imza atmıştır. Altıparmak döneminde Antalya İl Genel Meclisi’nce Tünektepe Teleferik yatırımının temeli atılmıştır. Akdeniz Gerçek Ailesi olarak merhuma rahmet, Vali Altıparmak’a ve ailesine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

    Ziya Nur SEZEN 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kamu emekçileri meydanlarda!

Kamu emekçileri meydanlarda!