Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Toprağımızı vermeyiz”

“Toprağımızı vermeyiz”

Finike’de halkın mesire alanı olarak kullandığı 42 dönümlük alanın spor merkezi ve villa alanı olarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la anılan okçuluk vakfına tahsis edilme girişimi halkın tepkisine neden oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Toprağımızı vermeyiz”

23 Nisan’da deniz manzaralı mesire alanında buluşan Finikeliler ve destek veren demokratik kitle örgütü temsilcileri “Toprağımızı vermeyiz” dedi

WhatsApp Image 2023-04-24 at 14.16.09

Finike Halk Platformu’nun ve Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Koruma Derneği’nin (TORAÇDER) “Finike topraklarını savunmaya daveti” ile 23 Nisan Pazar günü Kale Mahallesi’nde basın açıklaması yapıldı. Antalya’nın Finike ilçesi Kale Mahallesi’nde 14 ada 148 parseli ve yakın çevresini kapsayan, spor tesisi kurulması amaçlanan bölgenin ısrarla amacı dışında kullanılmak istenilmesi, spor ve eğitim tesisi kurulmasının uygun olduğu alanda villa vb. yerleşkelerin de projeye dahil edilmesiyle birlikte tepkiler çığ gibi büyüdü. Finike Kent Ormanı’nda geçtiğimiz Pazar günü basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasına Finike Halk Platformu ve Akdeniz Kıyıları Çevre Koruma Derneği (TORAÇDER) temsilcileri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

FubFuGWXsAE469C

“DAVAYA RAĞMEN RUHSAT TALEBİYLE GELİYORLAR”

Önder Akülkü’nün kurduğu Finike Halk Platformu ve TORAÇDER adına açıklamayı Dilek Dilber yaptı. Dilber açıklamasında sözkonusu alana ilişkin imar planlarına ilişkin açtıkları yürütmeyi durdurma talepli davayı hatırlatarak, “Finike halkı, yapılan hiçbir hizmete karşı değildir. Ancak günümüz koşullarında barınma, eğitim ve sağlık kurumları gibi temel ihtiyaçlarımız artmışken, eğitim, dinlenme ve kültürel ihtiyaçlarımız için ayrılan alanların 60 adet villaya, okçuluk ve binicilik eğitim alanına ayrılması başta Anayasa’ya olmak üzere İmar Hukuku’na da aykırıdır. Finike halkının en önemli yaşam alanı yapılaşmaya açılarak Finike halkı yok sayılmıştır. Bu imar planının iptali için Antalya 2. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması talepli davayı açtığımız halde yargı kararını beklemeden ruhsat ve yapılaşma için acele edilmesini anlamakta zorluk çekiyoruz, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz’’ dedi.

WhatsApp Image 2023-04-24 at 14.16.10

BAŞKAN GEYİKÇİ: YAPILAN PROJENİN YERİ YANLIŞ

Yapılmak istenen projenin yerinin yanlış olduğunu ve alanın sit derecesinin düşürülmesine karşı olduklarını belirten Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Şu an bulunduğumuz alan, okçuluk ve binicilik tesisi için elverişli bir alan değildir. Binicilik eğitimi için bu alana getirilen atların oluşturacağı koku ve beraberinde getireceği hastalıklar Finikeli vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atacaktır. Bizler bu proje için en uygun yerin Portakal Çiçeği Düğün Salonu’nun alt çevresi olduğunu belirttik ama maalesef geri dönüşler olumsuz yönde oldu. Bu projenin ısrarla bu alanda gerçekleştirilmek istenmesine, eğitim ve spor tesisi projesinin içine villa gibi yerleşkelerin dahil edilmesine ve belediyemizin itirazlarına rağmen bu bölgenin 1. derece sit alanından 3. derece sit alanına çevrilmesine karşıyız. Göz göre göre bu yanlışlığın yapılmasına müsaade etmeyeceğiz’’ dedi.

Basın açıklamasına katılan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Finikemizin tescilli portakalını tüm dünyaya tanıtacaklarına portakal ağaçlarını kesmek için uğraşıyorlar. Ranta geçit vermeyeceğiz’’ derken, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Memleketimizin hiçbir toprağı üzerinden kimse rant sağlayamaz’’ dedi.

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa’da Demokrasi Atölyeleri

Muratpaşa’da Demokrasi Atölyeleri