Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Sandıklar tamam gibi!

Sandıklar tamam gibi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olarak nitelendirilen 14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kala siyasi partiler sandık görevlilerinin isimlerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sandıklar tamam gibi!

Antalya’da kurulacak 5 bin 580 sandıkta CHP’nin, İYİ Parti’nin, AKP’nin ve MHP’nin her sandıkta asil ve yedek üyelerinin olduğu öğrenilirken Yeşil Sol Parti ise sandıkların yüzde 70’inde üyelerinin bulunduğunu bildirdi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde seçmen sayılarını ve sandık bilgilerini paylaşmıştı. Yener'in yaptığı açıklamaya göre, yurt içinde seçmen sayısı 60 milyon 697 bin 843 olup, ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı 4 milyon 904 bin 672. Yurt dışında ise seçmen sayısı 3 milyon 416 bin 098 ve ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı 277 bin 646 olarak belirlendi.

233934

191 BİN 884 SANDIK

Yener ayrıca, oy pusulasının basımı ve seyyar sandık kurulumu gibi konulara da değindi. Seçmenlerin oy kullanacağı sandıkların e-Devlet'ten ilan edildiğini belirtti. Toplamda 973 ilçede, bin 94 ilçe seçim kurulunda toplam 191 bin 884 sandık kurulacak. Ayrıca 421 ilçede seyyar sandık kurulacak ve cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü olan seçmen sayısı 53 bin 172 olarak açıklandı. Yurt dışında ise toplam 5 bin 40 sandık kurulacak ve seçmen bilgi kağıtları siyasi partilerle paylaşıma başlandı. Yurt içi ve yurt dışı toplam seçmen sayısı ise 64 milyon 113 bin 941 olarak belirlendi.

kalan karakuş

“ÖZGÜR BİR GÜNE UYANACAĞIZ”

Tüm sandıklarda asil ve yedek sandık görevlilerinin hazır olduğunu belirten CHP Antalya İl Eğitim Sekreteri Kalan Karakuş, “Seçime hazırız. Seçim çalışmalarımızla ilgili bir çok görevlimiz sandık eğitimlerini tamamladı. Seçime kadar görevlilerimizin hepsine eğitim vereceğiz. Müşahitlerimiz de hazır. Millet İttifakı ile birlikte seçime giriyoruz diğer partilerin görevlileri de yer alacak. Sandık güvenliği ve seçim güvenliği ile ilgili bir problemimiz yok. Seçimi heyecanla bekliyoruz. Demokrasiye sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ve halkını hak ettiği yaşama ulaştırmak için çabalıyoruz ve başaracağız. 15 Mayıs sabahı Türkiye özgür bir güne uyanacak” diye konuştu.

vahdet

“MİLLET EGEMEN OLACAK”

Her sandıkta asil ve yedek üyelerin bulunduğunu aktaran İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “14 Mayıs seçimleri ülkemiz için dönüm noktasıdır. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılındaki kazanımları ikinci yüzyıla taşıyacağız. Tek adam rejiminin prangalarından kurtularak, güçlendirilmiş parlamenter sistemi, Millet egemenliğini ve hukukun üstünlüğü ile liyakat ilkesini tekrar hakim kılacağız. Sandıklarımızın güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu seçim trafolara kedi giremeyecek, oylar usullerine göre sayılacak. Milletimizin namusu olan sandıklara sahip çıkıyoruz ve15 Mayıs şafağında Türkiye tarih yazacak. 5 bin 580 sandığın tamamında sandık görevlilerimiz hazır durumda. Yine tüm sandıklarımızda müşahitlerimiz görev alacak. Ayrıca tüm okullarda seçim güvenliğinden sorumlu partililerimiz sahada yer alacak. Kimsenin şüphesi olmasın, 21 yıllık enkazı hep birlikte kaldıracağız” diyerek sandıklara sahip çıkacaklarını aktardı.

ali çetin

“SANDIK ÇALIŞMALARIMIZ TAMAM”

AKP Antalya İl Başkanı Ali Çetin, “Her sandıkta bir asil bir yedek üyemiz var. Bunun dışında müşahitlerimizde bulunmakta. Sandıklar ile alakalı çalışmalarımız tamam. Sandık müşahitlerimizin de tamamının görevlendirmesini yaptık. Okul ve kat sorumlularımızı da belirledik. Sandıklara giren her oyun güvenliği ve sağlıklı bir sonucun olması adına partimiz tüm gerekli çalışmaları gerçekleştirdi. Her sandıkta bir resmi müşahidimiz var” diye konuştu.

“AVUKATLAR OKULLARI GEZECEK”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre Antalya’da her sandıkta görevlilerin olduğu bildirildi. Çok sayıda müşahit olduğunu dile getiren MHP Antalya İl Başkanlığı’ndan alınan bilgilerde ise, “Her okulda sorumlular var. Sorumlularımızın büyük bir kısmı avukatlardan oluşuyor. Avukatlarımız okulları sürekli gezecek” ifadelerine yer verildi.

hülya hasbay

“YÜZDE 70 TAMAM”

Yeşil Sol Parti Antalya 6. Sıra adayı ve HDP Antalya İl Eş Başkanı Hülya Hasbay, “Muratpaşa ve Kepez’de eksik sandık görevlilerimiz var. Sadece Konyaaltı’na sandık görevlisi verebiliyoruz diğer ilçelerde ise müşahitlerimiz bulunuyor. Her sandıkta bir görevlimiz yok. Sandık görevlilerimizin yüzde 70’i tamamlanmış durumda” dedi. 

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“O gün geldiğinde nasıl kutlayacaksın?”

“O gün geldiğinde nasıl kutlayacaksın?”