Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Muratpaşa'nın Kırcami'sinde sil baştan

Muratpaşa'nın Kırcami'sinde sil baştan

Yargı kararını beklemeden parselasyon çalışması başlatan Muratpaşa Belediyesi, plan iptal kararı ile şok oldu. HKMO Antalya Şube Başkanı Okan Hançer’in gazetemize yaptığı ‘Parselasyonu bırak plana bak’ uyarısı gerçek oldu.  

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muratpaşa'nın Kırcami'sinde sil baştan

Yargı kararını beklemeden parselasyon çalışması başlatan Muratpaşa Belediyesi, plan iptal kararı ile şok oldu. HKMO Antalya Şube Başkanı Okan Hançer’in gazetemize yaptığı ‘Parselasyonu bırak plana bak’ uyarısı gerçek oldu.  

BAŞKAN HANÇER DOĞRU TAHMİN ETTİ

Muratpaşa ilçesinde 1980 yılından itibaren 8 mahallenin tamamını ve 2 mahallenin belli bölümlerini kapsayan imar sorunu hakkında dava süreçleri süregelmişti. Kırcami’de son olarak üst ölçekli 5 binlik ve 25 binlik planların davası da sonuçlandı. Ancak Muratpaşa Belediyesi, mahkeme kararını beklemeden yeni parselasyon çalışmasına başlamış ve geçtiğimiz Eylül ayında yargı kararının beklenmesi gerektiğini belirten Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, belediyeyi uyarmıştı. Başkan Hançer’in Kırcami tahmini doğru tuttu. Antalya 1’inci İdare Mahkemesi, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nce Kırcami’ye ilişkin onaylanan 1/25 bin ve 1/5 bin ölçekli imar planlarını iptal etti.

KIRCAMİ’YE REVİZYON ŞART

Antalya’nın kent merkezinde, 1481 futbol sahası genişliğiyle en büyük alanı Kırcami’de sorunlar bitmiyor. Son olarak 25 binlik ve 5 binlik planların Antalya 1’inci İdare Mahkemesi’nce iptali sonrası Kırcami’nin imara açılma süresi yine uzadı. Konuyla ilgili konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, “Mahkeme, davanın incelemesine hiç girmemiş sadece ‘usul hatası var’ demiş. Mahkeme itirazların içeriğine dahi bakmamış. Şu an yapılması gereken, 25 bin ve 5 binlik planların yeniden elden geçirilmesidir. Şu an görünen mahkeme sürecinin biraz daha uzayacağı. Yapılması gereken planların netlik kazanması için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden elde geçirilmesidir. 25 bin ve 5 binlik planlar yeniden elden geçirilmeli ve alt belediyede binlik plan ve parselasyon işlemlerini yapmalı. Yeni yapılacak planda askıda yapılacak itirazların göz önüne alınması gerekmektedir. Üst ölçek planlar yapıldıktan sonra üst ölçekli planlara bağlı kalarak alt ölçekli plan ve parselasyonda Muratpaşa Belediyesi’nce yapılmalı. Kırcami’de revizyon şart” ifadelerini kullandı.

PLANA BAKILMADI

Antalya 1’inci İdare Mahkemesi’nce iptal edilen 25 bin ve 5 binlik plan tadilatları hakkında karar öncesinde konuşan Başkan Okan Hançer, “Şu an parselasyon planı ile ilgili 30-35 tane dava var. Bunlarla ilgili de kısmen de iptal kararları var. Uygulamanın tamamını etkileyen iptal kararları var. Burada önemli olan nokta şu an da 25 binlik ve 5 binlik planla ilgili bir dava var ve bu davanın henüz kararı açıklanmadı. Burada iki ihtimal var bu planlar yargı tarafından ya iptal olur ya da onaylanıp aynı planlar geçerli olup devam edilebilir. Eğer üst ölçekli 25 bin ve 5 binlik planlar iptal olursa onun dayanağı olan alt ölçekteki parselasyon planlarının hiçbir hükmü kalmıyor. Parselasyon planları boşa düşmüş oluyor. Üst ölçekli planlar için olumsuz bir karar gelirse alt ölçekteki parselasyon planlarının dayanağı kalmıyor. Yeniden plan yapılması gerekiyor. Burada bir çözüm konuşuyorsa parselasyondan önce ilk yapılacak işlem dayanağı olan üst ölçek planların dava
sürecinin hızlandırılıp karara bağlanmasıdır” ifadelerini kullanmıştı. Hançer’in yaptığı tahmin doğru çıktı. 

EĞER YAPILDIYSA PARSELASYON GEÇERSİZ

Muratpaşa Belediyesi’nin 12 Eylül’de yaptığı açıklama sonrası parselasyon plan sürecinin tekrar başlatılması gündeme gelmişti. Muhtarlar ile buluşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, parselasyon süreci için muhtarlardan görüş almıştı. Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, konuyla ilgili olarak, “İhtiyacımız olan hızlı bir şekilde yeni parselasyon plan sürecinin başlatılmasıdır” ifadelerini kullanmıştı. O dönemde yapılıp yapılmadığı öğrenilemeyen parselasyon planları, üst ölçekli planların iptali sebebiyle düştü.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rektör Akın Levent Erzincan BYÜ kampüsünde öğrencilerle buluştu ve projeleri inceledi

Rektör Akın Levent Erzincan BYÜ kampüsünde öğrencilerle buluştu ve projeleri inceledi