Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber İzmir'de Dilruba Kayserilioğlu Hakkında Yeni Dava: "Cumhurbaşkanına Hakaret",

İzmir'de Dilruba Kayserilioğlu Hakkında Yeni Dava: "Cumhurbaşkanına Hakaret",

Sosyal medyada yayımlanan bir sokak röportajı nedeniyle 7 ay 15 gün hapis cezası alan Dilruba Kayserilioğlu, şimdi de "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yeniden yargılanacak. Kayserilioğlu'nun 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İzmir'de Dilruba Kayserilioğlu Hakkında Yeni Dava: "Cumhurbaşkanına Hakaret",
MUHABİR: Kardelen Özdemir

İzmir’de bir sokak röportajında "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, bu suçtan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

 Mahkeme, bu cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıyla sonuçlandırmış ve Kayserilioğlu serbest bırakılmıştı. Ancak bu kez, daha ağır bir suçlamayla karşı karşıya.

Yeni Suçlama: Cumhurbaşkanına Hakaret

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yeni iddianameye göre, Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçlamasıyla dava açıldı. Bu suçtan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, sosyal medyada yayımlanan röportajdaki ifadelerin, cumhurbaşkanına hakaret içerdiği iddia ediliyor.

Savcıdan Ağır Cezalandırma Talebi

Kayserilioğlu’nun sosyal medyada hızla yayılan röportajı, geniş bir kitle tarafından izlenmiş ve büyük tartışmalara yol açmıştı. Savcı, bu ifadelerin "Cumhurbaşkanına yönelik doğrudan bir saldırı" olduğunu ve ağır bir ceza gerektirdiğini belirtti. Savcılık ayrıca, halkın güvenini sarsıcı ve toplumda huzursuzluğa yol açıcı bu tür ifadelerin, yasal olarak en üst sınırdan cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Mahkeme Süreci Başladı

İzmir Asliye Ceza Mahkemesi, Kayserilioğlu hakkında hazırlanan bu yeni dosyayı kabul etti ve yargılama süreci başladı. İlk duruşmanın, önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

Manavgat'ta Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı