Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber ‘İyilik bulaşıcıdır’

‘İyilik bulaşıcıdır’

Manavgat’ta, yangında etkilenen vatandaşlar için yardım seferberliğinin başlatıldığı günlerde, Seviye Kurs Antalya Kurucuları Efecan Turan ve Fırat Turan öncülüğünde öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasına destekler çığ gibi büyüdü. Elden ele toplanan yardım paketleri, yangın bölgelerine belediye aracılığıyla ulaştırıldı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘İyilik bulaşıcıdır’

    Manavgat yangının başladığı günlerde yangın bölgesindeki vatandaşlara destek için yardım kampanyası başlatan Seviye Kurs Antalya kurucuları, öğretmenleri, öğrencileri toplanan malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Fırat Turan, “Kendi bünyemizde başlatmıştık ama ‘İyilik bulaşıcıdır’ dedik ve yuvarlana yuvarlana büyüdük” dedi.

 

“TALEPLER GELDİ”

    Efecan Turan ve Fırat Turan, yangınzedelere gönderdikleri yardım paketleri ve kampanya ile ilgili gazetemize şu bilgileri aktardılar: “Bu yardım kampanyasını yangınlar başladığı zaman, biz de elimizden geldiğince destek olalım diye kurumca karar vererek başlattık. Biz üzerimize düşen görevi kurum adına zaten yaptık. Bizim yaptığımız yardımlar ayrı bir boyut. Dedik ki bu kampanyayı neden büyütmeyelim? Daha sonra kurumdaki öğretmenlerimizden talepler geldi. Öğrencilerime ve velilerimize mesaj yoluyla bilgi verdik ve bu yardım desteğini hep birlikte yapmaya karar verdik.”

“ÇEYİZİNİ GETİRDİ BIRAKTI”

“Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, çalışanlarımız, herkes destek oldu. Evlerden kıyafetler, ayakkabılar geldi. Bir öğretmen arkadaşımız çeyizini getirdi bıraktı. Yastık, yorgan, halısını getirdi. Öğrenciler harçlıklarını verdi. Kıyafet alımlarında çevre esnafla işbirliği yapıp yeni kıyafetler satın alındı. Gerekli bütün yardımları toplamaya başladık. Bir süre sonra baktık ki yoldan geçen insanlarda destek veremeye başladı. Yardımları Manavgat için hazırladığımızı duyan ve yoldan geçen tanımadığımız birçok insan marketlerden gidip alışveriş yapıp aldıkları malzemeleri buraya bıraktılar. Geçen sene ki mezun ettiğimiz öğrencilerden çok fazla yardım geldi. Kendi bünyemizde başlatmıştık ama iyilik bulaşıcıdır dedik ve yuvarlana yuvarlana büyüdük.”

“BİR KAMYONET YARDIM TOPLADIK”

    “Öğretmenlerimizden de öğrencilerimden de yardım paketi getirenler oldu. Kurum olarak bizler de destek olduk. Kendi arkadaşlarımızdan, çevremizden destekler geldi” diyen Fırat Turan, “Yaklaşık bir kamyonet kadar yardım topladık. Kendi öğrencilerimiz geldi yardımları kamyonlarla aldı ve belediyeye bıraktı. Belediye tekrar onların dağıtımını gerçekleştirdi. Çünkü malum çok fazla haberler geldi. İtfaiyenin ve ambulansların yolunu kapamamak için kişisel olarak gelip dağıtım yapılamayacağı söylendi. Biz de yolda trafik oluşturmayalım tekrardan diye çıkmak istemedik yola. O yüzden belediyeye teslim ettik yardımları. Belediye de yardımların dağıtımını yaptı” ifadesini kullandı.

“YARDIMA HAZIRIZ”

    Turan açıklamalarının devamında şunlara değindi: “Yardımdan sonra eğer yardım edebileceğimiz gerekli bir durum olursa bütün yardımlara açığız. Vatandaşların herhangi bir yardıma ihtiyaçları olursa yangın bitiminden sonra tekrar yardıma hazırız biz. Şu anda beklemedeyiz. Oluşabilecek yeni ihtiyaçlar doğrultusunda yapabileceğimiz bir şey olursa yapmaya hazırız.”  

“İÇİMİZ KAN AĞLADI”

    “Biz kurum olarak hem idare hem öğretmenler hem de öğrencilerin gerçekten çok duyarlı olduklarını biliyoruz ve içimizin kan ağladığını bilmenizi istiyoruz. Çok üzüldük. Buradan konvoy halinde çıkmak istedik ama yolların kapalı olduğunu öğrenince tekrar durma kararı aldık. İçimiz kan ağlıyor. En kısa zamanda bu yangının bitmesini istiyoruz. Antalya gibi bir cennetin bu şekilde cehenneme çevrilmiş olması gerçekten içimizi dağlıyor gerçekten. Tüm Antalya halkına, tüm köylerimize, Manavgat’a herkese çok geçmiş olsun. Umarız en kısa zamanda el birliğiyle toplanacağız. Tekrar eski günlerimize döneceğiz.”

 

    Fadime Yiğit

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziya Selçuk istifa etti, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oldu

Ziya Selçuk istifa etti, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oldu