Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber İYİ Parti Aydın’lanacak

İYİ Parti Aydın’lanacak

15 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Cam Piramit’te gerçekleşecek İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı Kongresi’nde “Adayım” diyen eski İl Başkanı Ahmet Aydın, büyük bir heyecanla hazırlandığı kongre sürecinden başkan olarak çıkacağını kaydederken, “İYİ Parti Aydın’lanacak” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti Aydın’lanacak

Songül Başkaya

Hoş geldiniz. İYİ Parti Antalya’da sizi 2019 yerel seçim sürecinde Millet İttifakı’nın adayı olan Muhittin Böcek tarafından kazanılması sürecindeki rolünüz ve etkinizle tanıyor. Önümüzde 2023 genel seçim süreci var. Henüz takvim belirlenmemiş olsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Ocak’taki Antalya programında söylediği “Önümüzde 5 ay var” sözleriyle ya nisan sonu 7 ya da mayıs başı yapılması öngörülen bir seçim var. Bu süreçte İYİ Parti kongrelere gidiyor. 4 Gün sonra gerçekleşecek olan il kongresinde adaysınız. Ahmet Aydın neden aday ve ne yapmak istiyor?

170758932_4490831567611952_4244845168994058904_n

Ahmet Aydın

Normalde milletvekili adayı olmak istiyordum. Ama 100 yılın seçimi olarak değerlendiriyorum. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı çok önemli bir seçim. Geçmiş dönemde il başkanlığında sizin söylediğiniz gibi ittifakın ruhuna aykırı hareket etmedim. İttifakın adayını kendi partimizden görerek çalıştım. Antalya’da Gazipaşa’dan Kaş’a kadar ayak basmadığım köyü yok. Bu dönem bu sorumluluğun benim üzerimde kaldığını bildiğim için aday oldum. Seçmeni sandığa getirebilmek ve masanın adayı belirlendikten sonra projeleri doğru bir dille aktarabilmek gerekiyor. Onun için aday oldum. İl Başkanlığı Kongresi’nden başarılı çıkacağıma inanıyorum. Hemen ertesinde de seçim var. Bu seçim için de ekibim hazır. Sandık başlarına kadar çalışmalarımız var. Müşahitlerine kadar hazırız. Daha üst görevlerden ziyade dava adamı olmak vardır. Ben de bilirdim milletvekili olup Meclis’e gitmeyi ama il başkanlığı çok önemli bir aktör. Yaşım itibariyle bu dönem milletvekili olmaktan feragat ettim. Bunun için adayım. 6’lı masanın oluşturacak olduğu yapıya zarar vermeden gideceğiz. Buna da uygun olduğumu düşünüyorum. Biz burada o parti bu parti diye değil, genel başkanların koyduğu hedefe beraber yürüdük. Onun için de Muhittin Böcek’i bir an bile yalnız bırakmadım. Çok çalıştık. Başarının karşılığını da aldık.

Songül Başkaya

Hem CHP hem İYİ Parti açısından Antalya çok kritik bir şehir. Seçimin aslında genel ülke bazındaki göstergesi. Antalya, küçük Türkiye diyebileceğimiz bir yer. Yurt dışından gelip bizimle yaşayan komşularla birlikte kozmopolit bir şehir.

80873752_10157789637781877_4334221823911657472_n

Ahmet Aydın

Kepez’de 81 vilayetten insan yaşıyor. Küçük Türkiye diyebiliriz. Benim Antalya’nın en çok sevdiğim özelliği şehrin demokrat olması. Antalya demokrasiye inanıyor. İnsanları ikna edebilirsen geçişler kolaylaşıyor. Bu dönemde ben ciddi bir oy alınacağını düşünüyorum. İkna etmek değil doğru anlatabilmek önemli. Biz yalan yanlış bir şey söylemeyeceğiz. Demokrasiye inanan bir şehir olması nedeniyle Antalya’da siyaset yapmaktan çok memnunum. Yukarıdan baskıyla değil kendi düşüncelerine özen gösteren bir şehirdir Antalya. Çok başarılı bir seçim olacak.

Songül Başkaya

Genel merkezin adayı ile ilgili bir tartışma var. Bu konuda ne söylersiniz. Siz delegenin özgür iradesine güveniyorsunuz sanıyorum.

Ahmet Aydın

Siyasi mühendislik yapmanın anlamı yok. Genel Başkanımız elektrikleri kesilerek, araçların önü kapatılarak, kongreler iptal edilerek bu zorlu yolları aşarak bu partiyi kurdu. Ben Genel Başkanımız Meral Akşener ile 2015 Kasımı’ndan bu yana yol yürüyorum. Her gün demokrasi vurgusu yapan bir Genel Başkanımız var. Onun partisinde bu tip şeylerin konuşulması demokrasiye olan vurgusuna zarar verir.

Songül Başkaya

Siz Ankara’ya gittiniz mi? Adaylık süreci ile ilgili?

Ahmet Aydın

Genel merkezin bir adayı olmuş olsa genel merkez çağırır. “Bizim adayımız şu kişi der” ve kimse de buna itiraz edemez. Genel Başkan’a karşı siyaset yapılmaz. Delege de baskıya dayanmaz. Delegenin özgür iradesine inanıyorum.

Songül Başkaya

Kıran kırana da bir seçim süreci yaşanıyor galiba. Hep çok adaylı kongreler,  ilçelerde gördüğümüz kadarıyla. Bir demokrasi yarışı gibi algılayacağımız rüzgar var?

Ahmet Aydın

Çok güzel bir kongre olacak. Çünkü tek adaylı kongreler çok neşeli olmaz. Tek aday diye delege gelmez. Burada katılımın yüksek olacağını düşünüyorum. Ben başarıyla çıkacağıma inanıyorum. Delegenin teveccühünü kazandığıma ve kazanacağıma inanıyorum. İnsan odaklı çalıştım. Önceki yerel seçimi de geçirdiğim için hangi delegenin nereden geldiğini bilen bir yapım var. Ben bu işin hafızasındayım. Partimiz 5 yaşında. Ben 7 senedir çalışıyorum. Gözüne bakmadığım delege yoktur. Kazanacağımı düşünüyorum.

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Liman çocuklara kaldı

Liman çocuklara kaldı