Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ebru Özdemir artık o vakıfta değil!

Ebru Özdemir artık o vakıfta değil!

Limak Holding ve Vakıf Başkanı Ebru Özdemir'in mütevelli üyesi olduğu Doğa Koruma Vakfı (WWF) Türkiye ile ilişiği kesildi. Özdemir, günlerdir Muğla'da Akbelen Ormanı'nda ağaç kesen Limak'ın sahibesiydi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ebru Özdemir artık o vakıfta değil!

Kamuoyuna duyuru başlığıyla açıklama yapan Doğal Hayatı Koruma Vakfı, "Eski Mütevelli Heyeti üyemiz Ebru Özdemir'in ya da YK Başkanı olduğu şirketin kendisinin üyeliği döneminde vakfımız ile herhangi bir fon ilişkisi bulunmamıştır" dedi. 

İŞTE O AÇIKLAMA

"WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak 2021 yılından beri İkizköy – Akbelen Ormanı’nda sürmekte olan maden sahası açma çalışmalarına açık bir şekilde karşı gelmekte ve direnişe destek vermekteyiz. Bu kapsamda çalışmaların durdurulmasına yönelik resmi çağrılarımıza ve maden sahası açma faaliyetlerinin acilen sona erdirilmesi için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. 

Bu doğrultuda Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfımızın ilkeleri ile uyuşmaması ve vakıf tüzüğümüze aykırı olması sebebiyle Mütevelli Heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrıldığını duyurmak isteriz.

Eski Mütevelli Heyeti üyemiz Ebru Özdemir'in ya da YK Başkanı olduğu şirketin kendisinin üyeliği döneminde vakfımız ile herhangi bir fon ilişkisi bulunmamıştır.  

WWF-Türkiye olarak, kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Saygılarımızla,"

KAYNAK 

BAŞKAN ARAS'TAN WWF TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR 

Kararı öğrenip WWF Türkiye'ye teşekkür yayımlayan Muğla Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şunları kaydetti: "

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na (WWF) açık teşekkür. Tarihimize Akbelen Ormanı katliamı olarak geçecek rant vahşetinin ortaklarından olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ebru Özdemir’in Vakfınızın Mütevelli Heyeti’nde yer alması, gerek etik olarak, gerekse vicdanen doğru değildir.  Ülkemizin havasını, suyunu ve toprağını canlı yaşamıyla birlikte korumak için projeler üretmeyi hedefleyerek kurulan Vakfınızın Mütevelli Heyeti’nde bulunan Sayın Ebru Özdemir’in bu görevine son verilmesi talebimizi size resmi olarak iletmeye hazırlanırken, Vakfınızın bu yönde bir karar aldığını ve gerekli işlemlere başladığını memnuniyetle öğrendim.  Son derece saygıdeğer ve yüce amaçlara hizmet etmekte olan Vakfınızı, almış olduğu karar nedeniyle kutluyorum. Bu çok anlamlı kararınız, ülkemizin diğer önemli kurumlarına da örnek olmalı ve doğal varlıklarımızı rant uğruna yok etmeye kalkanlar kim olursa olsun engellenerek, toplumdan dışlanmalıdır çünkü; doğal varlıkları yok etmek hayatı yok etmek demektir ve bu durum, affı mümkün olmayan insanlık suçudur. Tekrar teşekkürler, saygılar.."

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na (WWF) açık teşekkür.<br><br>Tarihimize Akbelen Ormanı katliamı olarak geçecek rant vahşetinin ortaklarından olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ebru Özdemir’in Vakfınızın Mütevelli Heyeti’nde yer alması, gerek etik olarak, gerekse vicdanen doğru… <a href="https://t.co/pbyP4bYLeL">pic.twitter.com/pbyP4bYLeL</a></p>&mdash; Ahmet Aras (@ahmetarasbodrum) <a href="https://twitter.com/ahmetarasbodrum/status/1684943773912977410?ref_src=twsrc%5Etfw">July 28, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Songül Başkaya 
 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Döner sermaye adaletsizliğine karşı 1 Ağustos'ta grev!

Döner sermaye adaletsizliğine karşı 1 Ağustos'ta grev!