Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber DEPREMZEDENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN!

DEPREMZEDENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN!

Depremzede Mehmet Kamçı bir ay önce Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün talimatı ile temizlik personeli olarak alındığı işten çıkarılacağını ileri sürdü.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Arda KIR/ÖZEL HABER

6 Şubat depreminde oğlunu ve gelinini, çok sayıda akrabasını kaybeden Mehmet Kamçı,  3 torunu ve eşi ile Antalya’ya geldi. 5-6 ay gibi bir süre Antalya Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan Mehmet Kamçı, eşi ve 3 torunu, Kepez ilçesinde Dokuma’da kiralık ev tuttu. Ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Kamçı, Hakan Tütüncü ile sokakta karşılaştığını ve durumunu O’na anlattığını ifade etti. Tütüncü’nün ise Kamçı’nın durumuna duyarsız kalmayarak 3 ay sonra belediyede temizlik personeli olarak işe aldığı ileri sürüldü. Mehmet Kamçı’nın 1 aylık çalışmasının ardından ‘Yüksek yaşı’ sebebiyle işten çıkarılacağının söylendiği ve bu talimatın Hakan Tütüncü’den geldiği iddia edildi. Gazetemize konuşan depremzede Mehmet Kamçı, “Ekmeğimle neden oynuyorlar” diyerek dert yandı.

1067068785_0_0_864_486_1920x0_80_0_0_e41160834cdab2820ec4f98fd34f9b4f

TÜTÜNCÜ’NÜN TALİMAT İDDİASI

Mehmet Kamçı, “17 Şubat’ta Kahramanmaraş’tan Antalya’ya geldim. 5 ay KYK yurdunda kaldıktan sonra Dokuma’dan bir ev tuttuk. Bu arada Kepez Belediye Başkanı ile konuşma fırsatı buldum. Durumumu izah ettim, depremzede olduğumu, zor durumda olduğumuzu, 3 torunum olduğunu belirttim. Ben sizden iş istiyorum dedim. Hakan Tütüncü de yardımcılarına ‘Mehmet Amca’ya bir iş ayarlayın, bana da bilgi verin’ dedi. Aradan iki ay geçti, belediyeye sürekli gittim geldim, bana koli yardımında ve ocak yardımında bulundular. Belediyeye, Hakan Tütüncü ile 3 defa görüşmeye gittim beni başkanla görüştürmediler. 3 ay sonra işe girdim. 1 aydır belediyede temizlik personeli olarak çalışıyordum. Bana sabahleyin geldiler ve ‘Senin bugün işte son günün. Seni yaşından dolayı çıkarıyoruz’ dediler. Ben de ‘İşe giriş yaparken de yaşımı biliyordunuz’ dedim. Bu işten çıkarma işini Hakan Tütüncü’nün talimatı ile olduğunu söylediler. Tek ben çıkarıldım” dedi.

DSC_0272

“YAŞIMI İLERİ SÜRDÜLER”

Belediyede çalıştığı bir aylık emeğin karşılığını da henüz almadığını aktaran Mehmet Kamçı, “3 tane torunum var. Eşim var. Oğlum ve gelinim depremde vefat etti. Çaresiz durumdayız. Ben hakan Tütüncü ile konuştuğumda, ‘Mehmet Bey’in yaşı önemli değil. Hemen işbaşı yaptırın’ dedi. Hakan Başkan’ın talimatıyla aynı gün işbaşı yaptım. Ben 1 aylık çalışmam sonunda 14 Eylül sabahı, ‘Senin işinin son günü bugün’ dediler. Gerekçesini sorduğumda da ‘Yaşımı ileri sürdüler’ benim yaşımı işe alırlarken de biliyorlardı. Ben Hakan Tütüncü ile yine görüşemedim, yardımcısı Orhan Bey ile görüştüm. Orhan Bey de bana ‘Tamam ben ilgileneceğim’ dedi. Daha sonra bana ‘Bu çıkış Hakan Tütüncü’nün kendi kararı’ denildi. Çıkış talimatımı Hakan Tütüncü’nün verdiğini söylediler. ‘Başkanla görüşmek istiyorum’ dedim görüştürmediler. Orada bir müdür, ‘Biz sana yardım ettik, iki tane koli verdik. Ocak verdik’ dedi. Ben de ‘Yardım ettiniz. Ben sizden bunu zorla talep etmedim. Bana iş çıkışımla ilgili mantıklı bir sebep söyleyin’ dedim. Hakan Tütüncü’nün talimatı ile işe başladım. Şimdi de yine Hakan Tütüncü’nün talimatı ile işime son verildiği bana söyleniliyor.  Benim ekmeğimle neden oynuyorlar? 1 kişinin ekmeği ile oynamak o belediyeye ne getirecek? Benim bir kişilik maaşım belediyeye bir katkı sunacaksa ben kendim istifa ederim” ifadelerini kullandı.

19-mayis-genclik-ve-spor-bayram-kutlama-mesaji_2_44ce397dcbab5d960af3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da eş zamanlı uy*şturucu operasyonu

Antalya'da eş zamanlı uy*şturucu operasyonu