Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Çocuklar sahipsiz değil”

“Çocuklar sahipsiz değil”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen depremler sonrası çocukların evlat edinilmesi gündeme gelmiş Diyanet İşleri Başkanlığı da “Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz” şeklinde açıklama yapmıştı. Medeni Kanun’u yok sayan değerlendirmeyi eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş çocukların sahipsiz olmadığı mesajını verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Çocuklar sahipsiz değil”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Türkiye Cumhuriyet’inin yönetim anlayışını ve hukukunu yasal zeminde reddeden açıklamasında suç işlediğini ileri süren akademisyenlerin söylemleri sonrası fetvayı kaldıran kurum Türk milletinden de büyük tepki alarak hafızalara kazındı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdurduğu ve vatanperver kişiliği ile tarihe geçmiş Rıfat Börekçi’nin ilk başkanı olduğu kurumun yozlaştığını belirten vatandaşlar açıklamayı asla unutmayacaklarını ve zamanı geldiğinde de gerekenin yapılacağını düşündüklerini belirtti. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ise “Depremin vahameti ile ilgilenilmesi gereken bir dönemde bu açıklama akıl alır gibi değil. Ahlakın yerlerde süründüğü bir dönemden geçiyoruz.  Bu durum hakkında ne söylenebilir ki. Evlat edinilen çocuk ile evlenmek akla ziyan bir durum. Artık her şey olağan dışı. Bu konu hukuka aykırı bir durumdur. Ahlaksızlığın arttığı bir dönem yaşıyoruz. Etik, ahlak hiçbir şey kalmadı. Yazıklar olsun. Hukuka ve Anayasa’ya aykırı her türlü iş ve işlem adil yargı önünde hesabını verecek. Bu sadece yolsuzlukla ilgili değil toplumsal ahlakı, insan haklarını, çocuk haklarını ilgilendiren konularda gereken yapılacak” diye konuştu.

“GÜNDEM SAPTIRMASI”

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş,  “Bu açıklama Diyanet’in değil iktidarın açıklamasıdır. Deprem bölgesindeki aksayan çalışmaların olduğu, halkın zorluklar içinde yaşadığı bir anda gündem saptırması için ortaya atılan bir söylem olduğunu düşünüyorum. Bugün konu çocukların evlat edinilmesinden ziyade çocukların güvenli bir çatı altında, devletin kanatları altında yetiştirilmesidir. Yapılması gerekenlerin yapılmadığını gizlemek için tartışma yaratılmak isteniyor. İktidar da bunu Diyanet İşleri’ne açıklatıyor. Bölgede insanımıza yardımın ne kadar geç gittiği ortadayken böyle bir tartışmayla da halkı uğraştırmasınlar. Atatürk, savaştan sonra milletin yetim kalmış çocuklarını nasıl güvenceye aldığını ve Türkiye Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren  o güvencenin aksamadığını biliyoruz. Bu durumun aynı şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise, “20 yıl önceki suç oranları ve ahlaki duruma bakıldığında tablo katlanarak arttı. Milli devletimizi kurduğumuz dil, tarih, kültür ve yurt birliğinden birisi olan kültür kavramı yok edildiği için insanlar o çocuğa bu gözle bakıyor. Bizim Türk milletimizin ne kültüründe ne ahlakında böyle bir durum yoktur. Hangi milletten olduğunu bilmediğimiz insanların açıklamasıdır bu. Bu nüfusun yüzde 50’si 30 yaş altında. Geleceğimiz olan çocuklarımızı kimse sahipsiz görmesin. Gün gelir bu zorlukları atlatırız. Bu ahlaki yoksunluktan da kimse kaygı duymasın. Doğru eğitim sistemi ile her şey yoluna girer. 2023 Cumhuriyet’in 100’üncü yılında milletin hayırlı evlatları cumhuriyeti yeniden kalkındıracak” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uncalı Ormanı’na  yeni tescil kararı

Uncalı Ormanı’na yeni tescil kararı